Rampspoed in Virtua?

Auteur: the mister

The Mister was de voorzitter van de Board of Consuls. Hij nam ontslag nadat de ‘revolutionairen’ de consuls vroegen om ontslag te nemen.

De vorige handelsperiodes rezen er al vragen over het stuk grond midden in de Federatie. “Kan ik het kopen?” Helaas, er kwam geen informatie van de overheid. Toch, in handelsperiode 55 bleek dat de overheid al lang duidelijkheid had over Ibisha. Virtua had uitbreiding nodig, wat nu gerealiseerd wordt met hulp vanFranklin Ibisha. Toch is die uitbreiding niet zo heel eenvoudig. Vele keuzes worden gegeven aan de Virtuaanse regering, er moet worden geïnvesteerd in resources en Franklin Ibisha zelf wil ook wat aan de verkoop van zijn eiland overhouden. Het lijkt gemakkelijk: even die resources verkopen, een plannetje bedenken en Ibisha is binnen.

De prijzen van de resources waren hoog in het begin, wat zorgde voor het snel bereiken van de minimumaantallen. Toch is een goede balans in de verschillende resources ook belangrijk. Na een eerste berekening van deFederal Manager werd veel duidelijk. Door financiële steun van een paar Virtuanen ligt er nu toch een mooie balans voor Ibisha. Deze balans is goed te behouden, vanwege een verlaging van de inkoopprijzen tot onder de kostprijs.

De inrichting van Ibisha, zoals Franklin Ibisha zijn eiland gedoopt heeft, biedt vele mogelijkheden. Niet alleen een politiek systeem, maar ook een handelsplan is vereist. Al vrij vroeg in de ronde verrees een plan van een groep voorname Virtuanen. Er zou een koloniale raad komen, die Ibisha begeleidt in haar groei. Toch is Franklin Ibisha niet zo heel enthousiast daarover. Veel politici die weinig uitvoeren. Dan maar Ibisha als “gewone” stad bij Virtua laten komen. Veel simpeler, maar toch is niet iedereen voorstander ervan. Naast het politiek systeem zijn er ook nog keuzes te maken in de handel. Legale wapenhandel? Haven van de overheid? Belastingvrij eiland? Toch laat een echt handelsplan nog op zich wachten.

Na ongeveer een week begon het commentaar op het Board of Consuls (BoC). Er ligt nog geen aanbod voor Franklin Ibisha en er is te veel inactiviteit. Op diezelfde middag viel ook de steun van het volk weg. Drie Virtuaanse mayors en een aantal burgers zagen het BoC niet meer als regering. Zonder steun van het volk is het lastig om te regeren, maar ook de democratie is verdwenen. Daarom heb ik ontslag genomen. De resterende consuls hebben het nu zwaar. Diverse ziekenhuisopnames en verontruste/boze burgers. Er is ook enig verweer te zien van de consuls: een aantal revolutionairen was de toegang tot de politieke vergaderzalen ontzegd. Ook verschijnen er teksten op de Live Newsfeed die het standpunt van de consuls weergeven, maar het is nog onbekend door wie ze zijn geplaatst. Tussen de kogels door volgt echter een scherp advies van het Council of Veterans: er komt een herverkiezing voor het gehele BoC. Gelukkig kan ik nu vanaf de publiekstribune toekijken.

Post navigation