Alweer een overwinning

Auteur: Dhr. Jorisz

Alweer een overwinning. Mijn tweede, maar dit keer wel met een hogere nettowaarde. En niet met ijzer en steen. Hout en steen. Zes skills op hout en vier skills op steen. Op steen verdiende ik alleen in het begin flink wat Ishjes mee. Dit zorgde wel voor een goede start. In het begin van de week had ik wat weinig tijd, dus ik ging eigenlijk niet voor de rondeoverwinning. Maar het lag anders. Ik speelde samen met Joerik op dit account, hij zou na 1 week op vakantie gaan. Ik had de eerste week niet zoveel tijd, dus dit was een goed plan. De goede start kwam voor een deel door Joerik. Vooral de MV die computers en telefoons maakte heeft flink winst gemaakt. Zeker 50.000 Ish komt van die MV af, die hij heeft opgestart. Zonder Joerik had ik dan ook niet de ronde gewonnen.

Na de eerste week vrij weinig winst te hebben gemaakt, kon ik in de tweede week eindelijk winst maken. Ik had veel geïnvesteerd in boomkavels (die zijn schaars in Eurodam) en een grote winkel en twee MV’s, waarvan er één zeer goed liep, en de andere ook niet slecht. In die zeven dagen van de tweede week liepen de Ishjes binnen. Ik vergaarde een fortuin, en ik wist dat ik de ronde kon winnen.

Natuurlijk wilde ik niet graag de grote favoriet zijn voor de rondewinst. Ik vond het wel prima om outsider te zijn. Ik probeerde dus Pedro Alvarez uit te roepen als grootste kanshebber. Na hier en daar wat handelaren te hebben misleid met nettowaardes, wist ik dat ik ging winnen. Althans, als Pedro Alvarez eerlijk was over zijn nettowaarde. Maar Pedro Alvarez is een echte held, hij was eerlijk. Pedro Alvarez is een echte held die tweede werd. Ik ben na de ronde met credits verhuist naar Roebelarendsveen, omdat ik met Pedro Alvarez de afspraak had, dat mocht ik ooit nog een ronde winnen na ronde 48, ik dat zou doen vanuit Roebelarendsveen.

Tot slot wil ik Joerik nog eens bedanken. Joerik is ook een held, wel iets minder dan Pedro Alvarez, want die werd tweede.

Tevens (binnenkort) te lezen bij de Hall of Fame.