Vinny het slachtoffer van een bende pesters?

Auteur: bonanza

Daar lijkt het sterk op, althans, volgens zijn mening. Ik ga me aan de objectieve feiten houden. Vinny stelt zich kandidaat als Minister van Justitie. Hij krijgt concurrentie van Alecto, maar voorlopig lijkt nog niets verloren. Zijn ervarenheid zal het wel halen tegen dat jong geweld. Helaas voor hem draaide het net iets anders uit. Alecto won de MvJ-verkiezing verpletterend.
Ach, volgende keer beter zeker? Nee hoor, een echte Vinny laat zich nooit kennen. Met een smoes dat hij te weinig tijd heeft om zich bezig te houden met het Parlementsschap neemt hij tussen de handelsperiode door ontslag als Parlementslid en biedt zich vervolgens aan bij Alecto om rechter te worden. Plots heeft hij blijkbaar toch een gaatje gevonden in zijn drukke agenda om op te treden als rechter. “Geen tijd” is dus een vuile leugen. Vinny heeft plannen met Justitie. Het is nog onduidelijk of we daar verheugd over moeten zijn of net moeten sidderen en beven.

Maar helaas pindakaas, Alecto’s richtlijnen werden niet geaccepteerd door het Parlement. Hij zou maar één rechter aanstellen per zaak, wat voor velen niet door de beugel kon. Op zich is dat systeem niet zo’n ramp, als je de juiste mensen op de juiste plaats hebt. Maar herinner mijn woorden van hierboven, Vinny zou rechter worden en dus erg veel juridische macht verkrijgen in Cyberië. Dat toekomstbeeld stond velen niet erg aan.

En Vinny? Die begreep er niets van. Richtlijnen afgekeurd omdat hij rechter zou worden? Belachelijk, dit is echt op de man spelen, dat het Parlement zich tot zoiets verlaagd, verachtelijk! Vrienden van Vinny “die hem erg goed kennen en weten hoe hij echt is”, sprongen hem bij en deelden mee dat dit echt te absurd voor woorden was.
Maar hun woorden verzonken al snel in een storm van reacties. Poets wederom poets, klinkt het. Men acht Vinny niet capabel om als alleenheerser over het juridisch systeem te waken. Te wispelturig, verandert continu van mening. Zouden deze Vinny-tegenhangers wel eens gelijk kunnen hebben? Daar heeft het in ieder geval alle schijn naar. Vorige handelsperiode werd The Eye, de toenmalige Minister van Justitie, afgezet na een Motie van Wantrouwen, ingediend door Vinny. Deze Motie bevatte een aantal dubieuze redenen zoals rechtszaken die erg lang duren en incapabele rechters. Die handelsperiode waren er ontzettend veel rechtszaken en verschillende advocaten waren zeer tevreden van de snelheid waarmee de zaken behandeld werden. Rechter Troel, waarvan Vinny beweerde dat ze incapabel was, werd doodleuk wel weer aangenomen door hem, nadat hij aangesteld werd als rechter. Plots was ze wel capabel.

Ofwel een duidelijk voorbeeld van de vreemde gedachtesprongen van Vinny. Willen we deze man wel als rechter? Wil je jouw lot in zijn handen leggen? Het Parlement lijkt een duidelijk beslissing genomen te hebben. Wie weet is er een ramp vermeden. Mij zal je het in ieder geval niet horen zeggen. Voor je het weet dien je je te verantwoorden voor zo’n alleenheersende rechter die elke 24 uur van gedachte veranderd…