Om het verschil tussen de waarheid en de leugen te zien

Auteur: White Queen
Vertaler: sugarfree

In de laatste uitgave van The Miniconomist schreef het hoofd van Ibisha, burgemeester Franklin Ibisha, een artikel waarin hij niets anders deed dan het aanvallen van het Virtuaanse hoofd van de regering, voorzitster Lion_Queen. En niet eens met argumenten, nee, met beledigingen waar hij Lion_Queen van beschuldigd dat hij ze tegen hem heeft gezegd. Zegt dit niet al iets over de kwaliteit van het artikel, als Ibisha woorden gebruikt als extremist, een manipulatieve babbelaar die alleen op eigen winst uit is. Maar ook arrogantie is makkelijk uit dit artikel te halen. “En eilanders, mezelf vooral, zijn veel te trots om geasocieerd te willen worden met zulk soort mensen.’’ Deze suggestie van hem, een hogere status hebbende dan Lion_Queen is zeker disrespectvol en een misselijkmakend uitgangspunt. Maar het ergste moet nog komen als meneer Ibisha, “bang dat een ander land komt binnenstormen en hun eigen regels instellen’’ hetzelfde doet in Virtua door de suggestie “dat als de voorzitter ontslagen wordt, de onderhandelingen kunnen doorgaan’’. Dus wat we hier hebben is eigenlijk een interventie in de Virtuaanse democratie, een trots en oud politiek systeem, door een man die zelf niet eens democratisch is gekozen. Dit disrespect voor de Virtuaanse manieren zijn net zo slecht of zelfs slechter dan de dingen waar hij Lion_Queen en de Virtuaanse regering van beschuldigd. Burgers hebben gestemd voor Lion_Queen in Virtua en blijkbaar genoeg mensen deden dit, zodat ze in het Board of Consuls terecht kwam. En ja, als voorzitster. Wat dan nog? Virtua heeft een kleine regering, en alle consuls hebben eenzelfde stemrecht. Er zijn drie stemmen nodig om iets goedgekeurd te krijgen. Dus welke positie Lion_Queen ook zou hebben, ware het Conusl van Onderwijs, Consul van Justitie en veiligheid of voorzitster, ze kan nooit meer of minder macht hebben in welke positie dan ook. Dus het argument dat “het niet uitmaakt wie onderhandelingen uitvoert, omdat de uiteindelijke verantwoordelijkheid altijd bij de leider van een land ligt’’ is pure onzin. De gehele democratische Virtuaanse regering beslist democratisch of een voorstel goed is of niet. Niet alleen de voorzitter. De voorzitter heeft zelfs geen eindverantwoordelijkheid, de gehele Board of Consuls heeft dit. Er is geen Virtuaanse wet die zegt dat de voorzitter verantwoordelijk is voor onderhandelingen met andere landen. Aan de andere kant, het Virtuaanse wetboek zegt duidelijk ‘’ Consul van Buitenlande en Binnenlandse Zaken, deze Consul onderhoudt de relaties met andere landen en organisaties. Deze is tevens de beheerder van de club Embassy Virtua[…].’’ Dus wie is verantwoordelijk voor de onderhandelingen? Juist, de Consul van Buitenlandse en Binnenlandse Zaken. De voorzitter heeft niets te maken met deze onderhandelingen.

Het is erg jammer dat een land, welke zoveel aan Virtua te danken heeft zo ondankbaar en onredelijk is. Ik had gehoopt dat door het laten zien, dat we wilden praten met Ibisha, een goede relatie met Virtua tot stond kon worden gebracht en behouden. Nu, doordat een of andere unredelijke leider van Ibisha, gebeurt dit nieet. Ik kan een suggestie doen om Franklin Ibisha te ontslaan als leider van Ibisha, omdat hij niet meer is dan een “manipulatieve blaaskaak.’’

Dit artikel is niet geschreven als Consul van Buitenlandse en Binnenlandse Zaken. Ik zal mijn persoonlijke mening dan ook niet in de weg laten staan van de dingen die ik moet doen om het beste voor Virtua te garanderen.