Geen man is een eiland

Auteur: Franklin Ibisha
Vertaler: sugarfree

Een week na Ibisha eilands officiële erkenning ontdekt het zijn sterke en zwakke punten. Er is nu al een tekort aan olie in de directe toekomst, maar de wapenhandel zal juist opbloeien.

Ondertussen is Virtua met Ibisha aan het worstelen om maatjes te worden. Virtua heeft grondstoffen geïnvesteerd in de ontwikkeling van het eiland, hoewel het faalde om een goed plan te bedenken voor de welvaart. Na een week van bezinning begonnen de gesprekken tussen Virtua en mij- alleen dit keer onderhandel ik voor een echte natie, de stad van Ibisha eiland.
De verantwoordelijkheid van een heel land dragen, betekent dat ik nieuw gevonden glorie en trots moet verdedigen. Ik moet de opkomende cultuur en waarden van de eilanders beschermen en kan het risico niet lopen dat een ander land binnen komt vallen en hun eigen regels stellen. Ibisha behoort aan de eilanders ern het is in hun belangstelling dat ik voor mijn eigen principes op kom.

Amper twee weken geleden herhaalde Virtua extremist Lion_Queen beledigingen, maakte me belachelijk en bedreigde me. Maar wat me nog meer zorgen maakt, is dat hij een coup probeerde te plegen in zijn eigen land en burgers tegen hun eigen behulpzame regering opzette, door de zwakheden van hen te gebruiken/misbruiken. Hijzelf als burgemeester, was het makkelijk om hem te ontlopen door hem de toegang tot mijn club te ontzeggen. Maar ik kwam erachter dat deze zelfde persoon, die de grondlegger van Ibisha eiland belachelijk maakte, opeens als hoogste leider van Virtua is aangesteld.

Als leider van een land betekent het dat je geaccepteerd bent als hun stem, hun zegsman. Ze denken dat je de juiste vertegenwoordiger bent van de hoogste autoriteit. Je bént het land. En wanneer de hoogste leider van één land manipulatief is en alleen voor zijn eigen winst gaat en de leider van een ander land een eerlijke man is die het beste voor zijn inwoners wil, dan botst dat onvermijdelijk. Zolang Virtua een persoon als zegsman kiest die niet bekwaam is in het eerlijke politiek voeren, dan kiest Ibisha ervoor om geen verbintenissen aan te gaan.

Het maakt niet uit wie de onderhandelingen voert, omdat de eindverantwoordelijkheid altijd bij de leider van een land ligt. Door het kiezen van aanstichter Lion_Queen als hoofd van het land, accepteren ze zijn mentale legaat als hun eigen. En eilanders, mezelf vooral, zijn veel te trots om zich met zulke mensen te associëren. Politiek is niet alleen het volgen van wetten, maar ook van het zeggen en doen van de juiste dingen, op de juiste tijd, in de juiste plaats. Dat is wat volgt uit de verantwoordelijkheden die je geaccepteerd hebt na de inwijding.

Ontsla de voorzitter en de onderhandelingen kunnen doorgaan; ontsla de voorzitter van zijn taken en Ibisha kan zichzelf waardig aan de onderhandeltafel plaatsen. Het is aan jullie, ik red me toch wel.