Handelsperiode 56

Auteur: Dhr. Jorisz

Ja, de handelsperiode zit er alweer bijna op. Ik had een zeer bewogen periode verwacht, met veel strijd en lagere eindwaardes, omdat je nu op een andere manier je skills moet investeren. Het viel me echter tegen. Er was deze handelsperiode niet veel anders dan normaal. Een aantal opvallende dingen op een rijtje;

-Er was veel meer activiteit. Dat komt omdat een Nederlandse school mee handelt deze ronde, wat zorgt voor veel meer handelaren.

-Er was geen grote ijzerhandelaar in Cyberië. Een aantal spelers hadden een redelijk grote afzet, maar niet zoals normaal één hele grote met daaronder wat kleintjes. De grootste was uiteindelijk wel Frankeur.

-Zwollar deed niet mee met de exims van de Federale Overheid, omdat burgemeester marcelbuter dacht dat dit niets zou toevoegen voor Zwollar (ik deel deze gedachte overigens).

Basick bv was koning voor minder dan een dag. Door een slecht wetboek nam Washaway echter snel de kroon terug.

-De budgetten voor de steden in Cyberië waren deze ronde heel laag. Hierdoor moesten burgemeesters het rustiger aandoen en zelf een echt beleid vormen.

-Het nieuwe skillsysteem heeft niet geleid tot veel extra opwinding. Er wordt soms wat geklaagd, soms wordenwat complimenten gegeven aan de overheid wegens deze nieuwe invoering. Maar veel verandert er uiteindelijk niet.