Handelsdeal Kronenburg met Ibisha

Auteur: aljoge

Afgelopen maandag was het zover. Een handelsdeal die de betrekkingen tussen twee steden verstevigt. Dit is een primeur binnen de geschiedenis van Miniconomy!!!

De deal is als volgt: Kronenburg levert olie aan Ibisha in blokken van 111 vaten voor 0.90 ISH per stuk. De order is 500 blokken, in totaal maakt dat het astronomische getal van 55500 vaten olie. Het bedrag komt voor de rekening van benzine en plastichandelaren in Ibisha, die eindelijk weer kunnen produceren en verkopen.

Een proefballon is opgelaten. Andere exims zijn opgeschort tot onbepaalde tijd. Kronenburgers kunnen uitsluitend olie exporteren voor 0.90 ISH.

Voordelen:

kavelverkoop in Kronenburg stijgt; Exims zijn nu gratis; De kaspositie verstevigt; Winst wordt uitgekeerd in de vorm van subsidies. Oliehandelaren zullen hiervan profiteren. Een factor waar Kronenburg sterk in is. Steen- en houthandelaren profiteren van de uitbreiding van winkels waar olie wordt verkocht.

Nadeel:

De winst per exim daalt. Nu is dat ongeveer 25%.

Of het voordeel opweegt tegen het nadeel? We zullen het merken. Op dit moment is geen enkele handelaar erin geslaagd de top 20 winkelomzetten te behalen. Hopelijk gaat het nu lukken om te klimmen op de ranglijsten. Creatieve oplossingen worden door de spelers zelf ontdekt.