Kanaal Kronenburg

Auteur: Minimize

Het graven van een kanaal van Kronenburg naar de Valuta.
Het parlement, en vele burgers willen, zoals de meesten al weten, een kanaal graven om zo de internationale handel te verbeteren. Kronenburg ligt als enige stad in de Federatie niet aan de Valuta. Dit is altijd zo geweest en persoonlijk vind ik dat het zo moet blijven.
Waarom?
Heel eenvoudig, het is altijd al zo geweest. De sfeer in Kronenburg was er vroeger heel goed. De laatste handelsperiodes is dit al enorm verminderd omdat veel personen zich komen vestigen in Kronenburg voor de olie. Door dat kanaal te graven zullen er enkel nog meer bijkomen.

De internationale handel met Kronenburg zal niet verbeteren, zoals iedereen weet is de grootte van één vat olie 0.03 Squst. Er passen dus 33 vaten olie in één Squst. Vervoeren van olie naar Virtua of Digitalië zal nog steeds té duur zijn. Wie wil er nou olie met verlies verkopen?
Ik hoor velen al zeggen: ‘Produceer dan iets van die olie en exporteer dat!’ Wat kan je maken van olie? Benzine en plastiek! Benzine heeft dezelfde grootte als olie, dus met het vervoer van benzine maak je even veel winst/verlies. Plastiek heeft een grootte van 0.02 Squst per 100 gram. Er gaat dus 50 plastiek in één squst.
Goedkoper dan benzine of olie, maar het blijft nog steeds een dure zaak.

Boten zijn te duur.
Deze ronde heeft men nieuwe technieken gevonden voor het gebruik van boten, waardoor ze theoretisch goedkoper zouden moeten zijn. Maar boten worden beperkt gemaakt, gekocht en gebruikt. In praktijk is er nauwelijks iets veranderd, de prijzen van boten zijn gelijk gebleven.
Pas als er genoeg personen zijn die hun boten aanbieden voor diensten zal de prijs dalen.
Mijns inziens duurt dit enkele ronden.

Pas dan kan er gepraat worden over een kanaal naar Kronenburg, als dit de echte bedoeling is van het kanaal naar de Valuta, want er wordt gefluisterd dat dit slechts een reden is voor een exportcontest voor het Cyberische volk.