Haast

Door: The Minic

Alweer bijna 7 jaar geleden kwamen de eerste kolonisten vanuit de wereld toegestroomd naar het kleine, onbekende gebied dat de ontdekkers Cyberië hadden genoemd. De gehaaste en digitale wereld, waarin niemand meer oog had voor elkaar en alles gisteren gedaan moest worden werden meer en meer mensen beu, en Cyberië had de oplossing voor hun problemen: op het gemak, met noeste arbeid en zonder verplichtingen handelen in goederen die zij zelf wilden, op een tempo dat zij zelf kozen.

Deze handelsperiode lijkt daar ineens verandering in te komen. Haast heeft ineens de overhand gekregen in onze rustige bergomgeving, hoewel dat voor sommigen misschien totaal is ontgaan. Daarom een kleine selectie voorbeelden:

Het begon al voor het gros van de inwoners zijn of haar stad kon gaan bezoeken: in het buitenland werden potentiële Ministers onder druk gezet hun beleid al bij voorbaat bekend te maken. Toen eenmaal de poorten naar ons paradijs waren geopend, dienden de leden van het nationaal bestuur binnen 24 uur te stemmen op hun favoriete (lees: enige) Ministerskandidaten. Dit terwijl er wettelijk 48 uur voor staat, maar dat was voor de President niet snel genoeg.

Niet lang daarna begonnen er klachten binnen te stromen over de Burgemeester van Bahthoevedorp, biertje. Hij was niet voldoende aanwezig, plaatste verkeerde exportdeals en legde te korte wegen aan. Daarnaast maakte hij geen gebruik van de exportgoederen. In plaats van te genieten van zijn ongehaaste gedrag, besloot het Parlement een ontslagprocedure te starten. De stemming begon toen biertje net 24 uur afwezig was, en eindigde de middag daarna, binnen 48 uur na zijn laatste aanwezigheid. Als gekonfijte kers op de taart was hij ’s avonds gewoon weer aanwezig, maar toen was hij al vervangen.

De volgende gehaaste persoon kwam in de vorm van Lasgo die vroeg of er kavels konden worden onteigend van een persoon die op het moment van aanvraag iets meer dan dertig uur afwezig was.

Als kroon op de gehaastheid kwam Swax, die al in handelsperiode 61 leeft. Aannemende dat het een Brabander is, zit hij er mee in zijn maag dat deze periode tijdens carnaval valt. Het verzoek of er niet ergens een periode verzet kon worden werd niet gehonoreerd.

Laten we met z’n allen een voorbeeld nemen aan onze nieuwe Minister van Justitie Bij Driez!. Na vijf dagen heeft hij nog altijd zijn Ministerie niet opgezet: geen bekende Rechters, geen Ministerie, geen Rechter-overlegclub, geen Openbare Rechtbank, niets. Lekker op het gemak, op het tempo dat hij zelf kiest. Zo zie je dat de oude garde toch weer vervalt in oude patronen: lang leve de nieuwe instroom!

Aan alle inwoners die vermeld worden, en aan alle inwoners die zich wel in deze gehaastheid kunnen vinden, vraag ik het volgende: ziet jullie kalander er zo uit:

Di Wo Do Vr Vr Vr Ov

08 07 06 05 04 03 02
16 15 14 12 11 10 09
23 22 21 20 19 18 17
30 29 28 27 26 25 24
37 36 35 34 33 32 31

 Dit is een speciale kalender voor de afhandeling van spoedzaken. Alle spoedzaken moeten gisteren af zijn. Met deze kalender kan men de zevende iets bestellen en het de derde ontvangen.
 De meeste zaken moeten op vrijdag (VR) afgerond zijn. Vandaar dat er drie vrijdagen zijn.
 Er zijn zes extra dagen toegevoegd voor zaken die aan het eind van de maand klaar moeten zijn.
 Er is geen eerste van de maand, om zo een te late levering van de vorige maand tegen te gaan.
 Maandagmorgenkaters komen niet meer voor, alsmede onproductieve zaterdagen en zondagen
 Een nieuwe dag, overlegdag (OV), is toegevoegd om zo de andere dagen vrij te houden voor onafgebroken paniek.
 Er is geen vrijdag de 13e meer.

Post navigation