Gefaald

Auteur: Pedro Alvarez

Het heeft gefaald. Dat kan ik nu wel zeggen. Het begon allemaal enkele maanden geleden toen huidig CoV-lid The Minic de briljante ingeving kreeg van “de bodyguard” in Cyberië. Ondanks dat er veel mensen het nut niet van inzagen, werd het idee van deze koppigaard toch doorgevoerd met grote steun van de Federals. Aangezien de laatstgenoemde door hadden dat het geen nut had werd het huizensysteem weer aangepast zodat “de bodyguard” wel bruikbaar werd. *
Vervolgens kregen we de praktische invoering, eerst en vooral werd er brutaal van elke Cyberiër met een bodyguarddiploma zijn diploma afgepakt. Ik heb daar al gelijk enkele bedenkingen bij, waar haalt men het recht om het eerlijk verworven diploma zomaar in te nemen zonder enige deftige reden of juridisch vastgestelde basis? Men kon tenminste de eigenaars van dergelijk diploma deftig informeren en mede inspraak geven. Maar nee, men kiest voor de brutale schandelijke manier om het te ontnemen. Ronduit belachelijk en onterecht.

Maar goed, één van de positiefste punten van het hele bodyguardgedoe is dat het onderwijs wordt gestimuleerd, ronduit onzinnig wel. Mij maak je namelijk niet wijs dat je om een goede bodyguard te zijn een cursus moet volgen. Twee zelfs, je moet ook officer zijn. Bodyguard is dus een hoger gekwalificeerd beroep dan officer, totale onzin natuurlijk, want een officer moet veel meer doen. Ik kan met mijn spelervaring namelijk het hele bodyguard zijn in één zin samenvatten, log samen met je baas ten alle tijden uit op een vooraf samen bepaalde plek uit. Meer moet je niet kunnen of kennen om een goede bodyguard te zijn.

Vervolgens was het zover, het werd ingevoerd. Om deze aanpassing te vieren ging voormalig parlementslid Vincitore een voorstel invoeren met betrekking tot de boeteverlaging. Dit alles onder het mom dat bodyguards de boeteverlaging zou compenseren en de boetes gewoon belachelijk hoog waren. Hip hip hoera, het onheil was gemaakt, een echt bewijs dat een mens niet leert uit het verleden. Gelijk dat dit wetsvoorstel was goedgekeurd kwam er allerlei gevaarlijk gespuis zoals basick bv en dealer91 hun geluk weer in Cyberië beproeven en ze hadden gelijk ook, zo blijkt. Er worden weer grote geldbedragen doorgesluisd voor huurmoorden, het is een publiekelijk geheim wie hen financiert. Er wordt weer geschoten in Cyberië naar hartenlust, je waant je net op de schietkraam. Zelfs in Digitalië worden er minder schoten gelost.
Geen probleem zou je zeggen, mensen huren wel een bodyguard in. Maar nee, dat doen ze niet, er zijn maar 2 actieve bodyguards in Cyberië en dat zijn Tourist1 en Luca_Alvarez, maar naar eigen zeggen zijn ze nog steeds werkloos. Overigens zijn ze aan de dop door onze eigen wetgeving, ze mogen namelijk niet in dienst treden omdat ze niet in het bezit zijn van een officer diploma.
Wat ik met dit lang artikel maar wil zeggen is, steek je geld in officers. Veel effectiever en verhoog in godsnaam de boetes zodat elke Cyberiër weer veilig overal kan uitloggen en zich niet elke keer de moeite moet nemen om uit te loggen in zijn huis. Want wat heeft bodyguards ons nou opgebracht? De eer voor The Minic om iets te ontworpen hebben in de Federatie? Het lekker geld verdienen voor ONE Education met hun nutteloze cursus? Het schietplezier van bepaalde personen?
Voor mij wegen deze voordelen in ieder geval niet op tegen het veiligheidsgevoel waar ik tot vorige ronde van kon profiteren.

*Opmerking: Digitalië heeft rondes lang gepleit om het oude huizensysteem weer in te voeren omdat met het huidige systeem veel mensen niet kwetsbaar waren. Cyberië vraagt erachter en binnen enkele handelsperiodes is het aangepast.