‘Internationale’ Invloeden?

Auteur: Rats!

In de 57ste handelsperiode van de Federatie eindigden 4 Virtuanen in de Top 20.
De periode daarvoor wisten 5 Virtuaanse inwoners deze eindklassering te verzilveren en gedurende de periodes 55, 54 en 53 slaagden resp. 5, 9 en 9 hierin.
Kunnen we hier spreken van een dalende trend?
De verwachtingen over het aandeel van de Engelstalige inwoners in deze prestigieuze ranglijst zijn sinds het ontstaan van Virtua (nu om en bij de 30 handelsperiodes geleden) ongewijzigd gebleven: ieder weldenkend mens nam aan dit aandeel een stijgende lijn zou vertonen.
De Engelstaligen zijn immers sterk in de meerderheid in de rest van de wereld (dat deel van de wereld dat -nog- niet tot de Federatie behoort en aldus als onbelangrijk beschouwd kan worden).

Wat belet hen dan meedogenloos door te stoten naar het selecte eliteclubje van tophandelaren binnen de Federatie?

Zijn de kapiteins-ter-zee van elke verbinding tussen onze Beschaving en de Wildernis Daarbuiten omgekomen bij een tragisch busongeluk in Egypte?
Hebben de wereldmachten zich verenigd om een front te kunnen vormen tegen de oprukkende invloed van onze Federatie van Welvaart?
Worden er op ditzelfde ogenblik nog oorlogsbodems aan de mondingen van de Valuta en de DoeKoe in stelling gebracht om onze kapitalistische successen tegen te houden?

Wij hopen U volgende editie meer te kunnen vertellen over de situatieā€¦