Parlement bezig met het stichten van een dictatuur?

Auteur: Thira Fellod

In het parlement is nu een (hele kleine) discussie bezig over een voorstel van Miquel Alvarez. Hierin zegt hij dat mayors meer macht gaan krijgen. Het tegendeel is waar. In zijn regelbrij staat onder andere de regel dat als 3 ministers vinden dat een mayor ontslagen moet worden, deze mayor ook ontslagen wordt. Is dat nou meer macht voor mayors?

Natuurlijk probeert Miquel Alvarez zich te verdedigen, maar zijn argumenten raken kant noch wal. Hij geeft aan dat mayors alleen ontslagen kunnen worden als ze in overtreding zijn van artikel 9 lid 1b van de International Law. Maar wat staat er in dat artikel? Dat bij inactiviteit de mayor ontslagen mag worden. Dat klinkt natuurlijk leuk, maar wie bepaalt dat? Wanneer is een mayor inactief? Als de ministers vinden dat hij inactief is? Zo slaat die regel natuurlijk nergens op. Zo kunnen ministers nog steeds alle mayors ontslaan als ze dat willen.

Miquel Alvarez doet dus precies het omgekeerde van wat hij beloofde in zijn campagne, niks meer macht voor de mayors, minder macht gaat het zo te zien worden.