Achter de schermen van…

Auteur: The mega handelaar

Deze week gaat mijn rubriekje van start. Elke week gaan we bij iemand een kijkje nemen achter de schermen en proberen enkele leuke weetjes te weten te komen, al dan niet undercover.

Omdat de eerste keer een speciale keer is, gaan we op onderzoek bij een wel heel speciaal iemand, namelijk niemand minder dan basick bv!

Allereerst gaan we stiekem op onderzoek in zijn plasticfabriek in Kronenburg, op zoek naar bewijsmateriaal van smerige zaakjes.

We naderen een groot gebouw. Het eerste wat me opvalt, is het grote uitgangbord met daarop: “Basick bv, voor al uw plastic.” We sluipen stiekem binnen lang de achterdeur, die tot onze verbazing niet op slot is. We komen binnen in een grote zaal waar enkele machines staan, allemaal met het logo van het bedrijf op. Daarnaast is een kamer, waarvan we denken dat het zijn bureau is. We sluipen naar binnen, in de hoop iets interessants te vinden. Op de grote, mooi versierde tafel zien we enkele mappen liggen. Op de eerste map staat in blauwe letters: “Geheime missies”. Ik open de map. Op het eerste blad staat: “Nog af te handelen zaakjes”.
Daaronder staan nog enkele namen, maar die zijn nu even niet belangrijk. In het bureau zien we ook nog enkele kasten, met daarin enkele geweren en wat hoopjes kruit. Er staat ook een grote kluis, met waarschijnlijk een belangrijke inhoud.

Toen we net van plan waren de kluis open te breken, vliegt de deur met een ruk open. In het deurgat staat iemand met een pistool. Hij is moeilijk te herkennen, aangezien het nogal donker is in het lokaal. Ik neem snel een pistool van de tafel, en richt deze op de geheimzinnige persoon. Hij steekt het licht aan. Nu herken ik hem! Het is dealer91, de oliehandelaar van Kronenburg! We schrikken beiden heel erg. Hij vraagt me wat ik hier kom doen, maar ik heb precies dezelfde vraag. Hij vertelt me dat Basick bv hem gevraagd had om op zijn fabriek te letten terwijl hij was weg. Ik moet zo snel mogelijk een uitvlucht verzinnen. Het eerste waar ik aan denk, is dat hij dat ook aan mij vroeg. Ik verlaat de fabriek, en ga recht naar huis.

De volgende dag keer ik terug, in de hoop basick bv zelf er aan te treffen. Ik had geluk, want hij kwam net terug van een ‘belangrijke opdracht’. Ik stelde hem enkele vraagjes.

Beste Basick bv, wij hebben gisteren ingebroken in uw plasticfabriek. In het bureau vonden we echter een map met als titel geheime missies. Naast die map lag een pistool en wat kruit, hoe kunt u dit verklaren?
De criminele goederen waren bestemd voor een geheime missie, ik raakte echter gewond bij een explosie, waardoor de hele missie in het water viel, want ik mag van de dokter niet meer schieten.

Waarom verkoop je dat pistool dan niet?En erger nog, waarom ben je dan nog in het bezit van kruit?
Ik heb nog geen goede koper gevonden, ze boden allemaal te weinig.

Wat zit er allemaal in de kluis die we aantroffen in jouw bureau?
Wat gaat jou dat aan?

Misschien heeft het iets te maken met de map met de geheime zaken?
Dat zou kunnen.
Ok, zal ik heel eerlijk zijn?
In die kluis stop ik altijd mijn geld als ik ga schieten, zodat ik een lagere boete krijg.
Maar nu moet ik weg, een belangrijke zaak afwerken.

Meer wilde hij ons niet vertellen. We werden uit zijn bureau gegooid. Wat is hij allemaal van plan? Waarom heeft hij nog een geweer als hij niet meer mag schieten? Wat zit er in die kluis? We zullen het waarschijnlijk nooit te weten komen.

Volgende week gaan we op bezoek bij iemand, wie misschien wel veel te verbergen heeft, wie dat is, zien jullie in de volgende editie.