Het sprookje: ••Amandelen en peren

Auteur: Torpedo7

Onverbeterd

“En waar ga jij naartoe”, Vroeg Peeros.”Oh,”Antwoordt Amandella,”naar het legerkamp van mijn vader die tegen de Romeinen vecht.””Dan ga ik met jou mee, ga nu maar slapen dan ben je tegen morgen uitgerust.” En zo gebeurde het.De volgende ochtend gingen ze opstap naar het leger kamp.
En met elke minuut begon ze Peeros mooi te vinden en Peeros haar ook.
Toen het donker was waren ze al smoor op elkaar en arriveerden ze bij het legerkamp van haar vader. Amandella wou Peeros haar vader laten
Zien en Peeros ook.Dus spreken ze af elk hunvader mee naar de tent te brengen wanneer het middag signaal ging. Amandella ging naar de hoofdtent van haar vader en vertelde hem over de heks op zijn troon en het volk dat leed.De koning besloot om de volgende dag direct te vertrekken omdat vandaag de beslissende strijd was.Ook had Amandella haar vader verteld over Peeros en dat ze hem ziet zitten.De koning was een beetje bezorgd omdat deze Peeros misschien een crimineel was maar hij wou hem toch ontmoeten.Om indruk te maken op Peeros en zijn vader, volgens de koning een gewone soldaat, kleed hij zich met de mooiste kleren die hij bij had.

Bij het signaal van de middaglunch trokken ze naar de tent. Daar was nog niemand.Hij zette zich neer en zag Peeros binnen komen.”Mijn vader is op komst” zei Peeros en ging naast Amandella zitten.Ineens stapte een goed geklede man binnen en de 2 vaders lachte zich een bult.”Hahahaha, mijn zoon verliefd op de prinses van mijn medestrijder?!”En het werd een plezierige namiddag want ze hadden allebei gedacht dat de vaders elkaar misschien niet mochten.En zo verliep de dag zeer snel.De volgende dag spoedde de 2 koningen zich zeer snel naar huis de ene door de heks, de andere door slavenopstanden.De koningen beklommen teug hun troon, de heks veranderde zich in een kraai en de slaven werden gekalmeerd.De 2 koningen kochten een eiland tussen die van hun en lieten er een paleis voor het koppel opbouwen.Er werden peren gezaaid en amandelnoten geplant.
En trokken in hun paleis. En ze leefden nog lang en gelukkig.
© Torpedo7