Het zwarte goud van Kronenburg

Auteur: Virax
Ikzelf, ik handelde olie en benzine in kronenburg
Nadat ik de voorgaande ronde arjanisme enorme hoeveelheden benzine zag verkopen besloot ik het zelf ook eens te proberen in de olie- en benzinehandel. Mijn begin was erg sterk en op de eerste dag was mijn benzine al te vinden in drie verschillende steden. Omdat mijn shops nog niet erg groot waren was het wel een gedoe om alles gevuld te houden. En elke keer wanneer ik inlogte was ik dan ook uitverkocht, leuk om te zien , maar niet zoals het hoort. Beetje bij beetje werden de shops groter en groeiden de verkopen tot zo’n 5000 benzine en 3000 olie per dag. De prijzen waren deze handelsperiode wel heel erg scherp met 1,1-1,2 ish voor benzine en 0,5 ish voor olie. Natuurlijk vind je in Kronenburg een heleboel olie per kavel, maar op zulke prijzen moet je er wel voor zorgen dat je niet teveel kosten maakt. Helaas gaat het op dit moment al een stuk minder met het eind van de handelsperiode in zicht, ook de winsten worden lager door het teruglopen van kavelopbrengsten en het oplopen van de kavelbelasting.
Ik heb tot zover 88091 benzine en 75174 olie verkocht, al zeg ik het zelf, best redelijk. Het aantal kavels dat ik daarvoor gebruikt hebt zijn er ongeveer 580. In totaal heb ik 216020 olie opgepompt. Inderdaad, als je benzine en olie bij elkaar optelt kom je op een ander bedrag, maar de olie is inclusief het onverkochte spul. Ik ben tevreden over mijn handelsperiode en zal ongeveer de 75k eindwaarde halen.

Dealer91, oliehandelaar in kronenburg
Dealer91 begon met handelen in Eurodam, maar blijkbaar waren de kavelopbrengsten daar niet goed genoeg. Toen dealer91 zijn kavels begon te kopen in Kronenburg ging ik zo snel mogelijk aan de slag om hem te omsingelen, echter werd ik meteen bedreigd door dealer91 en zijn kameraden die mij zouden schieten als ik ook maar zou proberen hem in te sluiten. Na een kleine twee weken handelen werd ik, terwijl ik hem nog speciaal met rust gelaten had, weer bedreigd. “Je hebt me ingesloten in het linkervak.” Ik moest even nadenken en kwam tot de conclusie dat er niks aan de hand was, ik had daar Minimize ingesloten, je zou denken “no big deal voor dealer”, maar dat pakte anders uit. “Omdat jij daar Minimize hebt ingesloten gaat hij nu mijn gebied in.” Toen ik dit voor het eerst hoorde proestte ik het uit. Maar dealer91 bleek hier heel serieus over, hij wou dat ik een kavel verkocht in het linkervak aan hem. Dat heb ik toen maar gewoon gedaan, overigens wel eerst alle goede kavels gekocht. Ondanks deze problemen vond ik het leuk met hem te handelen.
Dealer91 heeft inmiddels al 138000 olie verkocht wat ook weer neerkomt op zo’n 460 kavels. Erg goed gedaan, maar dat komt natuurlijk voor een groot deel door het samenwerken met Basick bv.
Minimize, Plastic en Oliehandelaar in Kronenburg
Minimize, goede vriend van me en een echte inwoner van Kronenburg. Vanaf het eerste moment was het al afschermen , of het proberen daarvan, van je olievelden. Meteen toen de handelsperiode begon zaten we elkaar al constant dwars, maar onderling hielden we het wel altijd leuk. Echter had ik door mijn groter opgezette handel teveel voordeel en sloot ik ergens in week twee hem af van de goede velden. Gelukkig had hij nog best veel kavels op reserve gekocht.
Met verkopen heeft ook hij het best goed gedaan met zo’n 19650 Plastic verkocht en 22576 olie, hiervoor zijn toch ongeveer 270 kavels voor gebruikt, in totaal 81526 olie.

Basick bv Plastic handelaar in kronenburg
Ook Basick bv begon zijn handel in Eurodam, het viel ook al snel op dat Basick bv alleen maar olie bij dealer91 kocht, duidelijk waren hier al afspraken over gemaakt. Basick bv heeft naar verluid Minimize ook verscheidene keren geschoten omdat zij allebei in plastic handelden, zijn verkopen zijn erg goed, hij heeft 38513 plastic verkocht! Omdat hij al zijn olie kocht ga ik hier niet verder op in.

Kronenburg, stad van het zwarte goud
In totaal hebben we dus met drie handelaren ongeveer 430k olie verkocht en daarvoor zo’n 1400-1500 kavels gebruikt. Met deze cijfers wil ik toch even terugkomen op Michael eerlijk. , burgemeester van Kronenburg, die zei dat hij te weinig geld zou hebben. Met deze kavelopbrengsten van slechts drie handelaren lijkt me dat zeer, zeer moeilijk.

Post navigation