Kort nieuws

Auteur: Rednax

Groot verbruiker/milieu vervuiler
Na veel onderzoek is ontdekt dat een van de handelaren in Cyberiƫ enorm veel transport kosten heeft. Dit betekent dat hij dus ook enorm veel moet hebben gereisd waardoor hij het milieu erg veel schade heeft toegebracht. Aangezien er nog een onderzoek gaande is kunnen er nog geen de exacte cijfers worden gepubliceerd, maar naar het schijnt liggen de totale transportkosten van deze handelaar rond de 350.000 ISH. Dit zou bijna allemaal zijn besteed aan het vervoeren van goederen naar zijn winkels.

Gevecht om de top
Na de 2e TMC bleek dat er deze handelsperiode twee handelaren qua omzet een stuk voor lagen op de rest. Nu schijnt dat deze twee handelaren een kleine wedstrijd zijn gestart. Het doel is aan het einde van de ronde het meeste omzet te hebben. Met de huidige gegevens ligt Rednax iets meer dan 35k voor op Joerik, maar in een week kan veel gebeuren, dus wie weet wat de stand nu is. Daarom wordt er met spanning uitgekeken naar de nieuwe statistieken.

Leeg
Deze handelsperiode mocht Roebelarendsveen een nieuwe actieve handelaar verwelkomen, Rypheal. Deze jonge en zeer talent volle handelaar besloot PC Hond concurrentie te gaan bieden in de ijzerhandel. Tot zijn geluk werd PC Hond al zeer snel failliet geschoten. Echter stond er de volgende dag alweer een nieuwe ijzerhandelaar op in Roebelarendsveen, Oma Appelmoes.
Oma Appelmoes en Rypheal hebben lang gevochten. Stunten met de ijzerprijzen bleek een effectief middel en uiteindelijk trok Rypheal aan het langste eind.
Een nadeel van al deze acties is dat de bomen in Roebelarendsveen al binnen 5 dagen helemaal op waren, evenals de goede erts kavels. Binnen 1,5 week bleek de ertsstad van Cyberiƫ zover uitgeput te zijn dat het graven van erts beter in Eurodam kon worden gedaan.
De burgers van Roebelarendsveen hopen dan ook dat er volgende handelsperiode meer grondstoffen in Roebelarendsveen te vinden zullen zijn.