Achter de schermen van…

Auteur: the mega handelaar

De tweede editie van achter de schermen. Elke week gaan we op onderzoek bij iemand om daar geheime informatie te vinden.

Deze week gaan we op onderzoek bij Koen stolk!

Zoals gewoonlijk gaan we stiekem op onderzoek, om de persoon in kwestie dan met de neus op de feiten te drukken (Deze keer zal dat wel een heel grote neus zijn). We hebben een anonieme hint gekregen, dat Koen stolk heel wat te verbergen heeft, we trokken er dan ook meteen naartoe.

Koen stolk verkoopt camera’s in Cyberië, maar soms verkoopt hij ook andere waardevolle spullen, die hij onmogelijk zelf kan gemaakt hebben.

We rijden met ons busje op de E413, de snelweg tussen Bhthoevedorp en Eurodam. Eenmaal in Eurodam aangekomen, zien we een groot gebouw met daarop in grote letters: “Magazijn Koen Stolk”. Daaronder in hele kleine lettertjes: “Al onze prijzen zijn exclusief BTW”.
We gaan naar het kantoor van Koen stolk. Er werkt een vriendelijke secretaresse. We doen ons voor als Amerikaanse cameraliefhebbers die honderd camera’s willen kopen. Ze geven ons een offerte voor een prijs van 200 ISH per camera. Ik zeg tegen het vriendelijk mevrouwtje dat we erover zullen nadenken, en we lopen snel weer naar buiten. Tot nu toe nog niets verdachts te zien.
We staan op het punt te vertrekken, maar wie komt daar aan gescheurd met zijn pikzwarte BMC? De baas van het hele bedrijf, onze beste vriend Koen. We vragen of hij ons even kan vertellen, waarom we iets bij hem zouden moeten kopen. Hij negeert ons echter en maakt een oneerbiedig gebaar.

De volgende dag staan we op het punt in te breken bij het bedrijf. Zo gezegd, zo gedaan en niet veel later staan we weer voor de deur van het magazijn. Onze inbreekexpert slaagt er met gemak in om het slot open te breken en het alarm af te zetten. We zien meteen enkele zwarte mappen liggen, waarop staat: “Nog in te breken winkels”. Ik open de eerste map en zie de namen van enkele winkels staan. Het zijn voornamelijk winkels waar ze telefoons en camera’s verkopen. Na nog wat rondsnuffelen vinden we een stapel brieven, op roze papier, met onderaan een hartje op. Ik besluit om deze brieven maar niet te lezen, wie weet wat daar allemaal in staat.

Enkele dagen later gaan we op zoek naar Koen. In een cafeetje in de beurt van het gemeentehuis van Eurodam vinden we hem, en stelden hem volgende vragen:

Beste Koen, enkele dagen geleden hebben we een kijkje genomen in jouw bedrijf. Op jouw bureau lag een map met allemaal winkels waar je nog wilde inbreken, en een stapel roze brieven met hartjes op, wat heeft dit allemaal te betekenen?
Op mijn bureau gekeken? Ik zal je vertellen; eigenlijk is dit niet eens mijn bureau, enkele rondes geleden had ik ergens wat mooie planken en een zaag gestolen, hiervan heb ik dit mooie bureau in elkaar gezet. Maar even over je vraag: ja een map met verschillende namen van winkels erop. Dat kan wel kloppen! Ik hou ook vooral bij waar camera’s hangen, dit omdat ik mensen aanraad mijn camera’s te kopen, bij die winkels zal ik ook niet stelen. erg simpel.
Die brieven met hartjes waren waarschijnlijk nog niet op de post gedaan. Meestal ben ik zo aardig om iemand even heel netjes te bedanken voor hun spullen, eigenlijk is een hartje mijn visitekaartje.

Ben je dan zo’n handige Harry dat je zelf een volledig bureau in elkaar hebt gestoken? Of heb je die ook gestolen?
Nee, ik heb zelf het bureau in elkaar gesleuteld. Natuurlijk met gestolen zagen en schroevendraaiers.

Is stelen je hobby of je beroep?
Mensen zeggen altijd dat je van je hobby je beroep moet maken. Dit ben ik natuurlijk ook aan het proberen nu we er de kans voor krijgen. Toch hou ik meer van bommen leggen. Maar door de slechte verbinding met Digitalië is hier nog niet veel van gekomen.

Zijn er ook nog mensen waar je écht helemaal niet bij steelt?
Ik heb wat vrienden waarbij ik niet steel, ja, ook heb ik mensen waarbij ik nooit steel omdat het me gewoon niet lukt. Neem nou Podje. Het is mij letterlijk nog nooit gelukt om bij hem te stelen. Daarom vermijd ik hem ook in mijn zoektocht naar gratis goederen. Voor de rest probeer ik sommige mensen wel te sparen, het ligt er ook aan hoe zij zich tegen mij gedragen.

Zijn er dan ook mensen waarbij je eerder steelt dan bij andere? Enkel en alleen omdat ze zich anders gedragen tegenover jou?
Jazeker, ik heb me ooit licht gefrustreerd over martijn5. Hier ben ik tot nu toe nog niet over heen gekomen. Gelukkig voor hem weet hij dit zelf ook en probeert hij mij meestal zo snel mogelijk te verbannen uit zijn winkel.

Dus eigenlijk ben je nog niet zo slecht zoals je status aangeeft?
Ik val wel mee, al zeg ik het zelf. Maar als iemand veel commentaar op mij heeft kan hij beter uitkijken. Mijn klanten zijn natuurlijk wel ontzettend blij met mij. Ik zorg eigenlijk gewoon voor goedkopere producten!

Met deze wijze woorden sluiten we dit interview af, bedankt!
Hooi

Ik loop terug naar mijn huisje, ga achter mijn computertje zitten, en stuur deze informatie meteen op naar de redactie.
Bij wie we de volgende keer op onderzoek gaan, zien jullie dan. Tot de volgende!