Het Justitioneel Incasso Bureau is een flop

Auteur: Torpedo 7

Deze handelsperiode werd iedereen in het begin al geconfronteerd met het probleem dat ze ongelimiteerd criminele zaken konden uitvoeren. Want Lisaa had namelijk de boot van de Federalistische politiemacht onklaar gemaakt waardoor deze later arriveerden in de Federatie.
Ze werd onmiddellijk bestraft voor haar daden. Maar daar bleef het niet bij, deze handelsperiode waren er ook een heleboel nieuwe CBI-agenten bij gekomen zoals Ruud Lubbers. Torpedo 7 wilde hem een warm onthaal in El Peso aanbieden door hem te beroven. Ruud had wel even de schrik te pakken en besloot direct naar Cyberië te verhuizen. Later werd Torpedo 7 beschoten als vergeldingsactie.

Maarja, afgezien daarvan waren in Digitalië wel enkele echte problemen met het ‘JIB’ oftewel het Justitioneel Incasso Bureau. Dit nieuwe bureau, waarschijnlijk opgericht na de verandering in het crimineel systeem, had de taak de boetes te verwerken en eventueel wapens af te nemen. Eerst en vooral werd alweer Torpedo 7 belast met hoge boetes voor stelen die een waarde hadden van meer dan 500 ISH. Na grondig onderzoek bleken er corrupte bedienden in het JIB te werken en deze werden als mede nog achtervolgd. Ook werden er problemen met de boetes van het schieten en het stelen vastgesteld. Men kan besluiten dat het JIB momenteel zware dreunen te verduren heeft gehad en dat het aan een moeizaam herstel begint.
Hopelijk blijven verdere problemen uit.