Achter de schermen van…

Auteur: the mega handelaar

In de 3de editie van achter de schermen, gaan we op bezoek bij Salvatore Maranzano.

We rijden naar zijn hoofdbasis in Eurodam, waar hij klei uit de grond haalt voor zijn steen. Bij de kleiputten lopen enkele buitenlandse arbeiders, die waarschijnlijk onderbetaald zijn. We vragen hen hoeveel ze betaald worden, maar we krijgen een antwoord in een haast onverstaanbare taal. Wat verderop staat Salvatore Maranzano ons met een zuur gezicht aan te kijken. In zijn linker hand houdt hij een pistool vast, en in zijn rechter hand een boekje.

Ik vraag hem waarom hij dat pistool bij hem heeft, maar met een snauw maakt hij ons duidelijk dat we hier niet gewenst zijn. Als we bij de kleiputten niet mogen zijn, gaan we maar meteen naar zijn kantoor. De deur is niet eens op slot, dus we lopen naar binnen. Op zijn tafel liggen enkele kogels, een kogelvrije vest, en een aangetekende brief. In de brief staat dat hij 5000 ISH moet betalen omdat hij BTW ontduikt. Aangezien ik nog geen kogelvrije vest heb, neem ik deze ook maar mee, je weet nooit.

Met een bommetje blazen we de kluis op, die in een hoekje van de kamer staat. In de kluis zitten enkele kasbons van 1000 ISH, drie geweren en een bom. De bom nemen we mee, die komt later nog van pas. Plots valt mijn blik op een vage rechthoek in één van de muren. Als we het van dichterbij bekijken, lijkt het een geheime deur te zijn! Onze bom komt al meteen van pas. Ik steek de lont aan, loop even op zij, en wacht tot ze ontploft.

Een luide knal en een grote stofwolk. Meer kon ik niet waarnemen. Ik knijp mijn ogen en neus dicht, en loop naar het gat dat is ontstaan. Er volgt een gang van ongeveer 20 meter, en dan zie ik een ladder omhoog. Ik klik naar boven, en zie een gigantisch gouden standbeeld, van Salvatore Maranzano zelf. Dit moest het grote familiegeheim van de Salvatores zijn! Ik neem enkele foto’s en loop tevreden terug naar buiten.

Een interview zat er helaas niet in, omdat dat te gevaarlijk zou zijn.
Volgende week staat iets heel bijzonders op het programma. Wat dat is, zien jullie dan.