Mayors van tegenwoordig

Door: Minimize

Mayor zijn lijkt tegenwoordig een makkelijke taak. Iedereen denkt deze positie aan te kunnen en waagt zijn kans bij de verkiezingen. En dan gebeurt het al eens dat een onervaren speler aan de macht komt.
Op zich is daar niets verkeerd mee, nieuwe spelers verdienen ook hun kans, maar als de handel in de stad belemmerd word door een te kort aan parkeerplaatsen, geen overheidskavels aan de weg, geen parkjes worden gebouwd worden, wordt het vaak lastig voor handelaren zich 100% te tonen en hun geld te benutten op een winstgevende manier!
Daarbij komt nog eens een tekort aan export mogelijkheden. Inactieve mayors zorgen vaak dat er te weinig export staat of dat het mayormagazijn vol is. Hierdoor krijgt de handel in de stad geen enkele boost en valt de handel stil. Regelmatig wordt hierover geklaagd in de chat.
Vorige ronde had Kronenburg te maken met een erg inactieve mayor. Op onverklaarbare wijze werd hij toch herkozen bij de volgende verkiezingen. Gelukkig voor velen duurde het deze ronde niet zo lang en besefte Michael Eerlijk. zelf dat hij te weinig online kon komen om de stad deftig te leiden. Hij vroeg zijn ontslag aan bij de Federals na een drietal dagen.
Niet alleen Kronenburg heeft te kampen met dit probleem. Ook Eurodam, waar Jn1 de mayor is, had ditzelfde probleem. Burgers namen enkele dagen geleden het heft in eigen handen en Jn1 werd failliet geschoten. Wie zijn opvolger zal worden is nog niet bekend, maar normaliter word Marvilde zijn opvolger. Ook Centropolis heeft deze ronde een iets minder actieve mayor. Hoewel hij veel online is ontbreken vaak export. Een jammerlijke zaak voor de handelaars, maar iets waar ze niet veel aan kunnen veranderen.
Of komt iemand met een oplossing voor dit gevalletje?