Elite viert feest

Auteur: The Minic

Hoewel er weinig landen zijn waar geen ongelijkheid tussen inwoners bestaat, maakt de Federatie het wel erg bont: Naast de gewone inwoners kent het namelijk alleen de zogenaamde Premium Members. Zij betalen de Overheid in een buitenlandse zeer waardevolle munteenheid en zij krijgen daar een aantal speciale rechten voor terug. Denk hierbij aan de voorste rijen in clubs om zo de mogelijkheid te creëren hun stem duidelijker te verkondigen, de mogelijkheid om met speciale taxi’s overal heen te reizen, of er nu wel of geen benzine aanwezig is of parkeerplaatsen vrij zijn, en natuurlijk de vrijheid om onbeperkt kavels te mogen kopen. Ook hebben zij de beschikking over betere productiemiddelen, zodat men meer kan produceren.

Deze handelsperiode werd deze elite extra in het zonnetje gezet door de zogenaamde Miniconomy Premium Member Awards. Exclusief voor Premium Members uiteraard. Er werden een dertiental categorieën gekozen waarvoor de elite andere leden van de elite mocht nomineren. Een stemronde – natuurlijk kon alleen de elite stemmen – moest de winnaar per categorie bepalen. Respectievelijk de categorieën en de gelukkig winnaars:

Most Valuable Organization – The Miniconomist
Most Valuable Assistant – the mister
Friendliest Player – sahib
Most Creative Player – sahib
Best Male Player – Podje
Best Female Player – lindapinda86
Best Trader – Podje
Best Politician – riemer_1990 and kleinez
Best Mayor – sahib
Best New Player – Gijs M. and thiefo3
Most Valuable Cyberian Player – whooty
Most Valuable Digitalian Player – kleinez
Most Valuable Virtuan Player – marcelbuter
Most Valuable Player Round 64 – marcelbuter

Uiteraard gun ik de elite hun prestigieuze prijzen, maar sommige awards rammelen wel. Zo heeft de organisator, marcelbuter, zichzelf na nominaties bovenaan in een poll gezet. Als organisator is het uiteraard lastig om te gaan met nominaties betreffende de eigen persoon, maar om jezelf dan als eerste te noemen, is weinig stijlvol.

Ten tweede zijn de spelers Gijs M. en thiefo3 helemaal geen nieuwe spelers deze handelsperiode: zij betraden een half jaar geleden de Federatie al.

Hoewel J_Heemelaar niet gewonnen heeft, was hij als burgemeester wel genomineerd als beste handelaar. Dit is uiteraard onmogelijk, aangezien deze niet mogen handelen. Hetzelfde geldt voor de nominaties voor beste politicus: verschillende genomineerden bekleden helemaal geen politieke functies.

De intentie is om dit feestje voor de elite op een regelmatige basis terug te laten keren. Hopelijk is er dan wat meer aandacht voor de nominaties en de organisatie als geheel.