Ingezakte handel

Auteur: Dhr. Jorisz

Eigenlijk zegt de titel van dit artikel al alles. Ik word geacht om elke editie van deze kwaliteitskrant een artikel te schrijven over de handel. Ik probeer altijd een actueel onderwerp wat betrekking heeft op de handel te gebruiken in mijn artikelen. Deze keer is dat moeilijker dan voorheen, want er lijkt simpelweg geen handel meer te zijn. Ik ben zowat week geleden al gestopt met het verkopen van glas. Ik had in beide winkels nog ruim 40 glas over, en het koste me bijna 4 dagen om deze laatste 80 glas te verkopen. Dit was voor mij al genoeg bewijs dat er weinig meer te verdienen was voor me. De elektronicahandel was ook al volledig ingezakt, aangezien iedereen al genoeg marketing had, en de toeristen mijn shop blijkbaar niet goed konden vinden.

Goed, dan moet je anderen dingen gaan doen. Je gaan vervelen in clubs en dergelijke. Maar het clubleven in de Federatie is ook al redelijk rustig geworden. In vrijwel elk gemeentehuis wordt al druk gepraat over wat er gedaan moet worden na de volgende vulkaanuitbarsting, die volgens professor Riemer van de Zee aanstaande zaterdag om 2 uur ’s middags zal plaatsvinden. Eigenlijk is niemand nog bezig met actief handelen. De laatste loodjes lijken gelegd te zijn.

Toch weet ik uit eigen ervaring dat er nog genoeg geld te verdienen is zo aan het eind van de handelsperiode. Niet met alle producten. Sommige producten zijn niet echt meer nodig. Maar producten als steen, ijzer, hout en scheppen blijven populair, evenals benzine. Dit komt door de exportgoederen die gezet worden door de burgemeesters. En natuurlijk moeten deze goederen worden vervoerd, waar benzine voor nodig is. Maar de rest van de handelaren zijn al bezig met de uitverkoop. Spotgoedkope machines en ovens beginnen de winkelstraat te vullen.

Tot slot nog een aantal tips om je nettowaarde nog iets hoger te krijgen vlak voor het einde van de handelsperiode:
-Blijf elke dag trouw exporteren, hier kan je veel winst mee maken.
-Haal beveiliging uit je winkel, dan tellen deze weer mee op de balans.
– Zorg ervoor dat je niet met een grote voorraad blijft zitten, maar probeer ook wel altijd nog wat in je winkel te hebben om te verkopen. Zoek dus de gulden middenweg!
-Zorg ervoor dat je loon voor functies/beroep ook daadwerkelijk krijgt.