Heil kleinez! Heil clown! Heil …?

Auteur: iamthebest4

Het was ’s avonds rond een uur of negen toen er een viertal schoten werden gelost in Monapoli. Binnen enkele minuten werd bekend gemaakt dat koning kleinez was teruggevlogen naar Nederland vanwege zijn verwondingen. Daarom had clown de troon opgeëist. In eerste instantie leek dit niet zo’n groot probleem. Echter, ex-koning kleinez was net een aantal veranderingen aan het doorvoeren.

Het begon vorige handelsperiode met het verhogen van de kruitprijs. De laatste handelsperiodes was er een gewoonte ontstaan in Digitalië waar de kruitprijs nooit boven de 2 I-Shell per gram kwam. Ex-koning kleinez vond dat dit te laag was en gaf daarom aan dat de kruitimports allemaal als minimum prijs 2,50 I-Shell moesten hebben. In eerste instantie ontstond er een lichte rel om deze kruitprijs, maar na een tijdje werd er geen woord meer over gerept. Zeker toen hij dit in de huidige handelsperiode herhaalde met een twee keer zo’n hoge kruitprijs. De inwoners van Digitalië deden hetzelfde als vorige ronde, ze klaagden wat, maar hielden daarna hun mond.

In de tweede en derde week van de vorige handelsperiode werd er door kleinez samen met een groep van zes andere personen aan een nieuw wetboek gewerkt. Dit nieuwe wetboek is tegenwoordig op te vragen als het Digitaliaanse wetboek. Hij probeerde hier de koning meer macht te geven, maar toch de beginselen van Digitalië in het wetboek te beschermen. Dit is hem op zo’n manier gelukt dat er een apart orgaan, de Eiland Raad, is die de wetten controleert welk de koning maakt. In alle andere gevallen heeft de koning absolute macht indien zijn beslissingen niet in strijd zijn met de wet.

Tot zover Digitalië onder leiding van kleinez. Voor het incident van gisteravond was clown de stuurman aan boord en vrijwel niemand kent hem. Ik had hem wel een aantal keren voorbij zien lopen, maar dat was het. Voor mij kwam het dus ook als een verrassing toen hij de troon kwam opeisen, maar een frisse wind kan nooit kwaad dacht ik bij mezelf. Over het algemeen wordt in heel Digitalië “Heil clown” geroepen, maar hoe koning clown zal bevallen weten we eigenlijk nog niet.

Tot nu toe is het alleen zo dat het hele wetboek van Digitalië is veranderd en bij koning clown ontbreekt de kennis over dit wetboek. Wat dat betreft heeft hij compleet het verkeerde moment gekozen om ex-koning kleinez terug naar Nederland te sturen. Hij had beter wat langer kunnen wachten (eventueel zelfs een hele ronde) om te zien hoe dit nieuwe wetboek uitpakt.

Een selecte groep Digitalianen vond het echter al tijd worden dat er iemand anders op de troon kwam en voerde daarom een reeks beschietingen uit op clown. Door deze beschietingen is nu letscall bever tot koning benoemd. Hij zag zichzelf echter liever niet als koning en vroeg daarom Naamloze hem neer te schieten. De nieuwe koning van Digitalië is dus voorlopig Naamloze.

Heil Naamloze!