Oprukkend Virtua

Door: Dhr. Jorisz

Het is menigeen al opgevallen. In Virtua rukt de handel deze handelsperiode gigantisch op. Er zijn al verscheidene Virtuaanse handelaren die winkels in Cyberië hebben. Deze handelaren kunnen tegen concurrerende prijzen hun goederen aanbieden in Cyberië.

Dat betekent dat er een aantal dingen zijn veranderd in de afgelopen handelsperiodes. Allereerst is de trip over de rivier de Valuta een stuk goedkoper geworden. Waar men eerst veel geld kwijt was om de goederen in een ander land te plaatsen, is dat nu een stuk goedkoper geworden. Hierdoor kan er meer winst gemaakt worden door winkels in andere landen.

Als tweede betekent het dat de Virtuaanse handelaren eindelijk meer volwassen worden. Waar er vroeger slechts enkele Virtuanen alleen maar nieuwe handelsstrategieën uitprobeerden, gebeurt dat nu steeds massaler. Vooral de handelaren xplay en Goudie zijn aan het verkopen in de hoofdstad van Cyberië. De één met een MV die telefoons verkoopt en de ander verkoopt veel ijzer. Blijkbaar is het erg rendabel voor ze. Naar het schijnt heeft goudie al voor meer dan 20.000 I-Shell aan omzet behaald in Eurodam. Toch een aardige hoeveelheid voor een winkel buiten je eigen land.

Er is nu een nieuwe lichting actieve handelaren ontstaan in Virtua. Waar eerst Markallen3 een actieve handelaar was, is dat nu Goudie. Markallen3 had niet het talent om een topprestatie neer te zetten, maar Goudie wel. Een kleine kanttekening is daar wel dat Goudie geluk heeft doordat hij zeer goedkoop hout krijgt aangeboden door ‘megaslaaf’ Raagnarok.

Ik denk dat over enkele handelsperiodes Cyberië overrompelt gaat worden door Virtua. Deze handelsperiode zijn er waarschijnlijk nog enkele Cyberiërs die mee kunnen qua kapitaal met de Virtuanen, maar als Virtua zo doorgaat, is dat vanzelf over. Dan word Virtua het ware handelsparadijs. En wat er dan gebeurt? Misschien verhuist Equites wel naar Virtua.