Justitiële praat

Auteur: Salvatore Maranzano

Afwachting
Dat is in een woord beschreven wat er deze week aan de hand is. Zoals wel vaker is het CoV weer erg lang zich aan het beraden, dit keer over een nieuwe hoogste rechter binnen de federatie.
Ten eerst is het wel frappant dat de hoogste rechter van vorige ronde, m1n1conomy, is afgezet. Zoals bijna altijd laat het CoV niet weten waarom ze een keuze hebben gemaakt, dus nu ook niet. Wel mogen wij aannemen dat deze beslissing onlangs genomen is, immers is het CoV nog steeds bezig met het vinden van een opvolger.

Als vorige handelsperiode al duidelijk was dat m1n1conomy niet meer terug zou komen als hoogste rechter, zou het CoV vast wel vergaderd hebben over een opvolger. Het blijft gissen naar de reden, maar we kunnen wel het een en ander aannemen.
Vorige handelsperiode mocht er Nederlands gepraat worden in het Internationaal Gerechtshof. Dit was nieuw en eigenlijk kwam naar voren dat dat lid binnen de IL niet goed in elkaar zat, waardoor die een beetje gebogen kon worden. Derhalve besloot het CoV om dat lid te wijzigen (wat al erg lang niet was voorgekomen). Hiermee liet het CoV eigenlijk impliciet weten dat ze totaal niet te spreken waren over de actie van de hoogste rechter. Een gevolg daarvan zou kunnen zijn om de hoogste rechter te ontslaan.

In Cyberië heeft men ook niet stilgezeten. De nieuw gekozen President, The Minic besloot om een onervaren MvJ aan te stellen, kasper het spookje genaamd. Door een doorgevoerde wetswijziging vorige handelsperiode kon de Openbare Rechtbank (En het Ministerie van Justitie) snel gebouwd worden.
Gelijk werd duidelijk dat het kabinet besloten had om wél een stel ervaren rechters neer te zetten. Dit waren namelijk Joep Eerlijk en Mayor bonanza. Hoewel de eerste rechtszaken al lopend zijn, is de MvJ nog steeds bezig met het aanstellen van nog twee andere rechters.

Op dit moment zijn er drie rechtszaken bezig, maar geen van allen echt interessant. De gebruikelijke pesterijen zoals smaad en in kwaad daglicht stellen komen weer om de hoek kijken.
Ook deze ronde weer is Car-Dealertje van de partij als advocaat. Het levend bewijs van het belang van goede examens bij het Onderwijs. Dit wordt al rondes lang geroepen en ook deze ronde weer maakt onze ambitieuze advocaat fouten. Zoals het verkeerd citeren van een uitspraak van Dhr. Jorisz. Dit zijn fouten die gewoon niet mogen en getuigen van laksheid. Car-Dealertje vindt dat hij in kwaad daglicht wordt gesteld, omdat er wordt gezegd dat hij wel weer Criminal zal worden.
Wat is er mis met die uitspraak? Al 3 rondes achter elkaar is Car-Dealertje Criminal geworden terwijl hij een belangrijke functie had (zoals rechter en officer).
Hopelijk zal deze ambitieuze advocaat het advies van een rechter een aantal handelsperiodes geleden aannemen en opnieuw een cursus volgen en examen doen.