Het verloren spel element in de federatie

Auteur: Naamloze

Steeds vaker hoort men de geluiden dat Digitalië het niet meer zou hebben, het! Je kent het wel, de halve regering afschieten in Cyberië of langdurige burgeroorlog in Digitalië. Voor de mensen die denken dat dat aan de geest van Digitalië ligt heb ik nieuws. Het ligt niet aan de mentaliteit van Digitalië, het ligt aan de mentaliteit van de Federatie, in mijn artikel zal ik kort uiteen zetten waarom.

Ik speel zelf nu al een aantal periodes mee, laten we voor de gein veertig zeggen. Wat is er in deze veertig periodes gebeurd dat misdaad niet meer loont? Wel er zijn ten opzichte van criminaliteit een aantal dingen veranderd, dat begon zo’n vijfentwintig rondes geleden allemaal goed door te zetten; Misdaad cursussen tien maal zo duur, rugzak, bom plaatsen voor activeren, door ziekenhuizen halve schade, hogere pakkans, verdubbeling borgsom kosten, bodyguard diploma’s veranderd en vrijgegeven, ziektekosten van ‘zinloze’ slachtoffers worden terug betaald en de ergste van alle is boete betalen over een deel van je eigen vermogen in plaats van over je cash, waar je vroeger nog alles op je MV’tje kon droppen betaal je nu de volle mep. En wat kregen we er voor terug? Criminal points die we weer eens voor veel credits kunnen weg kopen.

Al bij al, Digitalië is de enige plek waar je nog beetje normaal misdaad kan uitvoeren, maar zelfs daar loont het al bijna niet meer. Daarnaast vinden sommige clubjes buiten Digitalië het op eens leuk om ons als schietschijven te zien omdat ze niet in eigen land kunnen schieten (ja jullie weten zelf wie jullie zijn en dat jullie het al eerder niet hebben volgehouden in ons land). De twee enige criminal masterminds ooit hebben reeds besloten geen cursussen misdaad te nemen als het toch geen zin meer heeft om te schieten, als je zelf meer geld kwijt raakt dan je slachtoffer.Het slachtoffer hoeft zichzelf namelijk niet meer te beschermen de reden waarom er vroeger überhaupt vesten op de markt waren, nee tegenwoordig beschermt niet jij zelf, niet de nationale overheid maar de federatie jou tegen misdaad!

Na dit alles mag je misschien denken dat de titel op criminaliteit slaat, dat is niet helemaal waar, ondanks dat criminaliteit niet meer praktiseerbaar is is het nog niet verloren gegaan. Neen, het element dat verloren gegaan is is role playing, verhaallijn, echte politiek. De Federatie draait sinds een ronde of twintig enkel en alleen om economie en niet om de maatschappij. Politiek is niet meer nodig, de wetboeken zijn al gemaakt en het buitenland interesseert toch niemand. Waarom stemmen we “criminaliteit moeten jullie Digitalianen niet gaan exporteren” en “jullie mogen wel gerichte acties uitvoeren” terwijl het 40k koste om 10k weg te schieten bij Amire (terwijl er verhalen rondgaan dat de vrienden van Amire schoten met gratis borgsommen op Digitalianen). Digitalië wil de boel niet meer op de kop zetten, we willen het spel niet meer interessant maken als we maar een buitenlander per ronde neer kunnen schieten en die buitenlander ook nog geld terug krijgt. Vaarwel verhaal in de Federatie vaarwel interessante politiek.

Ik zou graag verandering zien, ik richt me hierbij tot de Federalen, willen jullie de glorie dagen terug? Hier zijn de voorwaarden; stop met creditkloppen via borgsommen, willen jullie dat het spel eerlijk verloopt? Schaf de borgsom af! Zorg dan wel dat de pakkans veel minder word zo komt het schieten weer in balans en is het niet alleen een hobby van mensen die teveel credits investeren per ronde! Geef ziekenhuizen een andere functie, bijvoorbeeld als je een ziekenhuis bouwt gaan de dokterskosten in de stadskas. Als je echt dokterskosten wilt drukken, koop dan gewoon vesten. Vesten die heden ten dagen veel te goed werken, daar mag ook wel iets aangedaan worden. Zorg dat je voor bommen en pistolen een reëler aantal skills nodig hebt. Niet vijf zoals als nu maar respectievelijk twee en drie of vier. Maak cursussen minder duur of liever, geef er minder skills aan. Zorg dat boetes weer over je cash gaan, schaf MV belasting af, lekker prutsen met je MV als je wil schieten. Stop eens diamanten in alarmen ofzo. En niet alles hoeft anders, de veranderingen met bommen, rugzak en bodyguards zijn niet zo heel slecht. Het punt lijkt failliet gaan, het is eigenlijk het lelijkste maar ook het mooiste wat er in de Federatie bestaat! Ik zeg tot volgende ronde!