De Wonderlijke Wereld…

Auteur: The Minic

Toen Torpedo 7 (eigenlijk een weinig magische naam, maar dat geheel terzijde) de oproep plaatste een artikel te maken over magie, was er voor mij eigenlijk maar één onderwerp mogelijk. Want welke plek in Nederland wordt heden ten dage aangemerkt als de Wereld vol Wonderen: de enige plek waar magie nog tot leven komt?

Vorig jaar reisde een select gezelschap zelfs af naar het verre Nederland, sommigen zelfs met een tussenstop in België, om deze wonderlijke wereld met eigen ogen te aanschouwen. Voor de wonderlijke prijs van één euro (omgerekend ongeveer 420 ISH) had het hele gezelschap toegang. De dag is toentertijd uitstekend verlopen en al snel werd er ook geroepen om de dergelijke opzet nog eens te herhalen.

Waar het over gaat? De meeting naar nergens anders dan de Efteling natuurlijk! De plek waar sprookjesachtige magie waarheid wordt en waar iedereen ook weer even kind wordt (voor de een wat meer magisch dan voor de ander). Of er een herhaling komt? Als je in magie gelooft, is alles mogelijk!