marcelbuter goede President?

Auteur: Figaro

Na de verkiezingen lijkt marcelbuter de positie President aan te nemen. Niet echt verrassend als je weet dat hij medevoorzitter is van de winnende partij Lijst Joep Eerlijk. Hij neem direct positieve actie en organiseert conventies die ernstige problemen die al periodes aanslepen moeten bespreken en oplossen.

Het valt op dat hij niet open staat voor nieuwe inzichten of ideeën, het is te zeggen, als hij het voor de eerste keer moet invoeren zal het hij niet doen, maar als er zekerheid over is doet hij het wel. Dit waarschijnlijk uit voorzorgmaatregel dat hij niet op Tresias begint te lijken. Verder pakt hij het goed aan door katharos weer aan te stellen als Minister van Financiën.

Waar ik voor vrees is dat hij te veel op Digitalië gaat vertrouwen. Dit land dat een “staak het vuren” afriep staat toch nog altijd bekend om: “maak die Cyberiërs in hemelsnaam af!” “Laten we ze vertrouwen, als ze het verdrag verbreken is’t oorlog!” Dan zullen we dit maar doen. Is dit de regering van de voorbije periodes, of hebben we het hier over een tweede Tresias? De tijd zal het zeggen…