Het onderwijs in Cyberië

Auteur: Deslat0s

In deze editie van de TMC neem ik het onderwijs binnen Cyberië is onder de loep. Hoe staat het ermee en hoe functioneert onze Minister van Onderwijs op het moment.

Om maar met de deur in huis te vallen beginnen we maar gelijk met mijn blik op het functioneren van de MvO. Ik heb deze halndelsperiode zelf 3 cursussen gedaan en daar ook 3 examens bij gedaan. Mijn eerste examen was reeds 3 of 4 dagen na start van de handelsperiode en alhoewel ik een dagje moest wachten was dit naar mijn idee keurig geregeld. Helemaal omdat het MvO voor meerdere examens had gezorgd zodat iedereen andere examens kreeg (Een erg positief punt dat tegen gaat dat mensen elkaar antwoorden doorspelen).

Het tweede examen duurde een dagje langer, echter kwam dit omdat de examinator die het zou moeten regelen problemen had met zijn internetverbinding. Niets aan te doen en een dag later werd er al vervanging geregeld. Niets van te zeggen dus. Ook mijn derde examen ging vlot, zowel geregeld als nagekeken.

Al met al is er dus niet zoveel te klagen over de MvO. Ik heb deze ronde geen baanbrekende dingen gezien (zoals het idee om scholen zelf hun examens te laten afnemen), maar het loopt gewoon constant. De MvO is actief, en zijn examinators voor zover mogelijk ook.
Enige punt is misschien dat ik deze ronde weer geen cursus priest heb gezien, terwijl hier toch wel vraag naar is. Mijn advies is dan ook om hier wat aan te doen. Mensen met zowel teacher als priest te zoeken en deze aan te sporen dit te gaan lesgeven.

Als ik, met het onderwijs in m’n achterhoofd, dan ook een cijfer zou moeten geven zou ik het zeker met een 8 waarderen.