Een nieuw land met arrogantie?

Naamloze

Het mocht de oplettende inwoner van de federatie opgevallen zijn dat er geluiden de ronde doen betreffende een Spaanstalig land. Het doel is puur en heilig, maar heiligt dat de middelen die een Spaanstalige ‘organisatie’ daarvoor wil gebruiken. Persoonlijke mening, ja. Maar zoals lezers van mijn vorige artikelen misschien zullen inzien is dat de middelen toch beperkt blijven. Dreigen met geweld blijft toch vaak alleen maar dreigen, een simpel gezegde vertelt: blaffende honden bijten niet.

Nu betreft het Ramsses die claimt de verlosser van de Spaanstaligen te zijn, alles leuk en wel maar ik zal de lezer een kleine inzage geven van het profiel van deze Ramsses. Volgens ingewijden heeft hij heel nauwe banden met The Socialist, de man die veel eer toe komt voor het vertalen van teksten voor Spaanstalige migranten, ik heb er ook een bij mij in de tuin werken. The Socialist is momenteel president van Cyberië. Dat is daarom ook een voordeel voor de onderhandelingen die plaats vinden tussen Cyberië en de mogelijke Spaanstalige brigade. Cyberië schijnt bereid te zijn 100.000 I-Shell neer te leggen voor Ibisha Island die The Socialist‘s goede bekende Ramsses dan zou mogen gebruiken om een eigen land te stichten. Ook andere landen waren gewillig te onderhandelen voor een Spaanstalig land. Enkel nadat Digitalië een eis(*te lezen onder aan het artikel) had neergelegd voor een democratische Spaans-talige orde bleek Ramsses niet meer dan een terrorist te zijn die koste wat het kost gratis geld van andere landen wil zien.

Zowel Virtua als Digitalië gingen dus pal achter deze eis staan, Cyberië is amper te bekken in deze discussie, waardoor Ramsses nog bozer werd en dreigde met zijn terroristische netwerk in te zetten om zijn zin door te drijven. De lezer kan raden wat er met dit overleg is gebeurd, en tot zo ver blijkt de arrogantie niet erg door te bijten. Maar mijn grote vraag blijft. Gaat Cyberië echt een vriendendienst leveren aan een terroristisch netwerk in de vorm van een bruine zak geld?

*Bijlage:
“Digitalië thinks that we should not negotiate with this ‘Ramsses’ when he does not have a real group of future residents for this country, it needs a organisation with at least ten members that is at any time freely accessible for real Spanish-speaking residents in the whole federation. This group of people should be democratic and public to choose their leaders and their views and should work with all proposals in this same way, so that we can see that a Spanish speaking country is viable and democratic. We ask other countries and organizations to join us in this position and suspend negotiations till this group is accomplished.”