Interview met de voorzitter van de Internationale Rechtbank

Auteur: doodvogeltje

Joep Eerlijk, als voorzitter van de Internationale Rechtbank, kun je onze lezers eens uitleggen wat je taken zijn binnen de Internationale Rechtbank?
Mijn taak is om de orde te bewaken in de Internationale Rechtbank, de rechters aan te stellen,Richtlijnen op te stellen en rechtszaken te openen.

Is dit een taak die je graag doet?
Ik vind het prima om te doen, er gebeurt altijd wel wat dat het leuk maakt maar het neemt niet heel veel tijd in beslag, dus ja, ik doe het graag.

Dus de taak als voorzitter van de Internationale Rechtbank valt goed te combineren met actief handelen, voorzitter van de Federal Union zijn, lid zijn van de Lijst Joep Eerlijk (LJE) en je gewone sociale leven?
Het is niet ideaal dat ik ook voorzitter van de Internationale Rechtbank ben naast het zijn van voorzitter van de Federal Union, omdat dat te veel macht voor één persoon zou kunnen zijn. Naar mijn mening kan ik daar nog goed mee omgaan, maar het is geen ideale situatie. Van te voren was dit ook niet het plan omdat in eerste instantie Marcello Alvarez voorzitter van de Internationale Rechtbank zou zijn, maar toen dat niet werkte werd ik opnieuw gevraagd door de Council of Veterans. Het kan wel prima gecombineerd worden met lid zijn van de Lijst Joep Eerlijk, mijn handel en het sociale leven. Vooral binnen Lijst Joep Eerlijk heb ik dan weer iets van ervaring dat ik kan delen met de nog onervaren spelers.

Er is deze ronde nog maar één rechtzaak geweest in de Internationale Rechtbank. Welk gevoel overheerst er dan bij een voorzitter? Tevredenheid dat het goed gaat tussen de burgers? Of wat teleurstelling dat de Internationale Rechtbank weinig werk heeft?
Het is goed voor de samenleving als er weinig conflicten zijn en iedereen goed met elkaar overweg kan of problemen gewoon onderling kan oplossen. Daarom zal ik ook niet snel teleurgesteld zijn als er weinig werk te doen is. Maar het is natuurlijk altijd leuk als er veel rechtszaken zijn omdat het dan uitdagend is om alles in goede banen te leiden en er voor te zorgen dat elke rechtszaak op tijd een uitspraak heeft, die goed doordacht is en die recht doet aan de situatie.

Verwacht je deze ronde nog veel rechtzaken? Voel je spanningen tussen de spelers?
Er zijn inderdaad een aantal situaties waar spanning tussen de spelers merkbaar is, maar gelukkig heeft het tot nu toe niet tot rechtszaken geleid en hebben ze het onderling kunnen oplossen. Eerlijk gezegd denk ik niet dat er deze ronde nog veel rechtszaken zullen komen. Maar je weet het nooit, het kan allemaal zo maar omslaan.

Ik wil je graag bedanken voor de tijd de je wou vrijmaken voor dit interview en hoop dat je veel plezier kunt beleven met je verschillende functies binnen Miniconomy.
Graag gedaan.