Toch nog criminaliteit in Cyberië

Auteur: DJStroika

Vanaf het begin van deze handelsperiode heeft de overheid in Cyberië zijn best gedaan het land veiliger te maken. Na de tweede week blijkt dat dit slechts deels gelukt is. Hoewel het de eerste week op enkele kleine incidenten redelijk rustig was, heeft zich in de tweede week een ware misdaadgolf ontplooid.

Wat begon met een beroving hier en daar is uitgegroeid tot een heuse hype. Al enkele dagen lang volgen berovingen aanslagen en bommeldingen elkaar op. Al zijn het niet alleen de daadwerkelijke criminele daden die hoogtij vieren. Ook het aantal bedreigingen en anonieme smsjes zijn plots weer opgedoken. Nagenoeg elke vooraanstaande politicus heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een dreig-sms gekregen. Hierin werden zij bedreigd met onder andere “Watch your back” en “Vrees Roebelarendsveen”. Of het gaat om een grote grap of om een serieuze dreiging is tot op de dag van vandaag niet bekend.

In schril contrast met de ontplooiing van deze misdaden staat het aantal meldingen in het Landelijke Politiebureau. Sinds de vermelding in de vorige editie van deze krant zijn er weliswaar meer getuigen en meldingen van misdaden gesignaleerd, maar nog steeds is dit te weinig voor de overheid om er echt iets te kunnen ondernemen.