bonanza – Profiel van een overlever

Auteur: COE

Aan het begin van de handelsperiode werd de lijsttrekker van Liberaal Democraten (LiDe) geslachtofferd voor het slechte verkiezingsresultaat. LiDe verloor flink, maar behield nipt haar absolute meerderheid (6 zetels) in het Cyberische Parlement. Lijsttrekker bonanza verloor zijn partijvoorzitterschap en presidentschap, maar is inmiddels wel voor de vierde keer in zijn loopbaan benoemd tot Vice-President. Gezien zijn carrière zal deze stap terug waarschijnlijk slechts van korte duur zijn.

Bonanza deed liefst 52 keer mee aan de verkiezingen voor het Parlement. Hij was zowel 13 maal President als mayor van een Cyberische stad. Het is waarlijk een politicus met een ongekende staat van dienst. Voor zijn werkervaring heeft hij dan ook bijna een diamanten Mark verdiend. Zijn tijd brengt hij het liefst door in een van de vele (internationale) clubs. Soms in gesprek met een van zijn vrienden, vaak in een heftige discussie met een van zijn tegenpolen.

Van winkels houdt bonanza beduidend minder. Zijn handelsactiviteit kwam enkel voort uit zijn wil om te overleven. Naarmate zijn politieke ster rees, werd hij namelijk een steeds aantrekkelijker doelwit voor Digitaliaanse schutters. Zijn faillissement in handelsperiode 31 kan worden gezien als een belangrijk keerpunt. Hij begon actief te handelen en verwierf in korte tijd de titel Captain of Industry. Desondanks is het uitroeien van criminaliteit nog steeds een van zijn belangrijkste politieke drijfveren. Het valt te verwachten dat bonanza niet zal rusten voordat criminele activiteiten in Cyberië verleden tijd zijn.

Het gevecht tegen criminaliteit maakte van bonanza een echte overlever. Al eerder in zijn carrière kreeg hij te maken met flinke tegenslagen. Zo heeft hij inmiddels menig politiek schandaal overleefd. Nadat Cyberië gedurende zijn presidentschap YenVille verloor, eisten bijvoorbeeld enkele politici zelfs om zijn uitzetting. Hij bleef en 26 handelsperiodes later werd hij voor de vierde keer ingezworen als President. Vergeleken daarmee zal zijn huidige stapje terug waarschijnlijk beduidend minder lang duren.