De TMC-spreekwoorden-contest

Auteur: COE

In tien jaar Federatie hebben de handelaren een geheel eigen taaltje ontwikkeld. En bij dit taaltje passen natuurlijk ook eigen spreekwoorden! In het verleden zijn er al een aantal bedacht (terug te vinden in de wiki). Nu doet de TMC-redactie een oproep aan alle creatieve geesten om mee te denken over nieuwe spreekwoorden. Alle inwoners wordt gevraagd om hun spreekwoorden (voorzien van een uitleg) in te sturen naar de TMC-redactie.

Naast een mooie TMC-publicatie zijn er ook nog prijzen te winnen voor de beste inzendingen! Een vakkundige jury zal een top drie samenstellen. Voor de nummer 1 zijn 5 PM-dagen weggelegd, de nummer 2 ligt een strippenkaart (15 strippen) klaar en de nummer 3 zal 500 ISH ontvangen. In het TMC-kantoor wordt al vrolijk gebrainstormd… Ter inspiratie zijn hieronder enkele voorbeelden opgenomen.

Een bonanzaatje
Een artikel schrijven waarmee je iedereen tegen je in het harnas jaagt.

Het zijn Friezen en ze kunnen klooien
Een groep handelaren die er alles aan doet om zoveel mogelijk aandacht te trekken. Dit doen zij bijvoorbeeld door identieke uithangborden aan hun winkel te bevestigen. De deelnemende handelaren komen meestal oorspronkelijk uit dezelfde regio.

Zich als een Digitaliaanse koning gedragen
Zelfverzekerd of arrogant overkomen

Stuur je inzending voor 1 februari 2012 op naar tmc@miniconomy.com of post jouw spreekwoord + uitleg in de TMC club.