Kavelstaat Eurodam schiet omhoog!

Auteur: Tresias Aegirsson

De industrie draaide volle toeren de afgelopen dagen in het anders prachtige Eurodam. Deze industrie was behoorlijk milieuvervuilend bezig en dat was ook flink te merken bij de kavelstaat. Deze daalde al snel tot een minimum van gemiddeld 81.4 kavelstaatpunt.

Dit was behoorlijk problematisch, vooral omdat er altijd maar weinig bomen worden geëxporteerd in een stad als Eurodam. De meeste bomen gaan daar namelijk op door de houtzagerijen. Ondanks de grote hoeveelheid parkjes die waren aangelegd door van die sterke bouwvakkers, bleef de kavelstaat maar zakken. Ik als burgemeester moest dus ingrijpen. Na een aantal gesprekken met Digitalianen bleken ze geïnteresseerd te zijn in een diamantendeal. Helaas begon toen net de oorlog die al enige schade had aangericht in Eurodam. De bommen hadden een aantal straten en clubs flink beschadigd waardoor de kavelstaat behoorlijk extra daalde. En hier bovenop kwam een boycot vanuit Digitalië voor een diamantexport naar Eurodam.

Ik moest het dus op een andere manier regelen. Ibisha had namelijk ook nog aardig wat diamanten in de grond zitten, maar de plaatselijke diamantenhandelaar besloot een minimumprijs van 25 I-shell te vragen, en dat was veel te duur.

Een andere manier was dus gewenst en die bleek er te vinden te zijn in Eurodam zelf. Nootje werd de tweede persoon die een monument kreeg in Eurodam. Eerder had Joep Eerlijk al een monument gekregen voor zijn werk als officer en vooral voor de hoeveelheid bommen die hij had ontmanteld.

Nootje kreeg een monument voor de levering van 1.000 diamanten die de stad mooier zouden maken. Hierdoor is de kavelstaat gemiddeld weer flink gestegen en zit de stad er weer prachtig uit! Een lust voor het oog van de toerist dus.