Internationale handel

Auteur: entertje

Geachte lezers,

Hoewel ik in dit artikel probeer aandacht te trekken voor enige standpunten van een politieke partij, is dit artikel niet echt bedoeld om politieke nadruk ergens op te leggen. Ik heb geprobeerd om dit artikel zo duidelijk en licht mogelijk te schrijven en hoop iets meer begrip te krijgen voor mijn standpunten en de standpunten van Federaal Front over (nog) meer internationale en actievere handel met de diverse buurlanden.

Is internationale handel een goed iets of een slecht iets?

Over bovenstaande vraag zijn al heel wat pittige gesprekken gevoerd en de verkondigde meningen erover zijn erg verdeeld.

Aan de ene kant is er de groep handelaren die vind, dat meer kopen in andere landen de inkomsten door middel van minder aangekochte kavels nadelig beïnvloed. Deze selecte groep handelaren kiest er dus voor, om alles wat er in een handelsperiode aangekocht moet worden, door burgers en bedrijven uit alleen dat ene land voort te laten brengen. Doordat er geen internationale handel met het buitenland is, (met de andere 3 handelende landen binnen de federatie) mist dat land dus de mogelijkheid om zijn inwoners meer i-shells te laten verdienen want immers, meer shops hebben door ook winkels in het buitenland te hebben verhoogt je kansen op meer omzet en meer opbrengst van die verhoogde inkomsten.

Aan de andere kant is er de iets grotere groep handelaren die zich wel kunne scharen achter het idee om meer inkomsten te verkrijgen door het ook hebben van winkels in andere landen. Deze grotere groep handelaren kiest er dus voor, om alles wat er in een handelsperiode aangekocht moet worden, ook te laten voortbrengen door andere handelaren uit het buitenland. Doordat er in deze visie wel plaats is voor internationale handel, zal het land zijn inwoners dus plezieren met het snel of sneller toelaten van havens en het toestaan van de diverse buitenlandse bedrijven en instellingen.

Als je het bovenstaande eens goed zou blootstellen aan een heel grondig onderzoek,dan zul je tot de conclusie komen dat het toch echt de handelaren zijn die wel de mogelijkheid hebben om winkels in het buitenland te kunnen aanschaffen, die financieel gezien meer kans hebben om rijker te worden dan diegenen die aangewezen zijn op de winkels die dan op dat moment in dat land aanwezig zijn.

Ook met het halen van goederen uit het buitenland,indien één van de benodigde productie materialen niet aanwezig is, is een groot voordeel van de mogelijkheid hebben om iets te gaan halen in het buitenland, los gezien van de prijs of het product.

Het zal niet zo zijn dat indien er buitenlandse handelaren worden toegestaan het aantal aangekochte kavels door originele inwoners dramatisch zal verminderen. Als land A helemaal geen benzine heeft en de handel dus op z’n gat ligt, dan is het een uitkomst als er wel benzine beschikbaar nog is in andere landen. Als je niet naar een ander land af kan reizen om deze o zo nodige benzine te bemachtigen, dan moet je dus daadwerkelijk wachten tot er uiteindelijk dan toch eens na heel lang wachten iemand komt om het te maken of te leveren. Geen benzine is geen vervoer ook in het land, en ook kavelaankopen zullen dan om die reden alleen al teruglopen. Terwijl als je wel de kans hebt om de benodigde benzine in één van de andere land landen te kopen, je nooit omzet hoeft te missen in verband met benzinegebrek.

Ik heb in de vorige handelsperiode veel moeten kopen in de andere landen en ik kan niet inzien wat voor kwaad het doet aan de totale handel binnen de federatie. Oke, natuurlijk zal het land waarin je die benzine koopt iets meer opbrengsten hebben, doordat de olie waarmee de benzine werd gemaakt olie uit dat land zelf was en in de bodem van dat land zelf zat. Maar, dat land waarin dan die ene keer uit schaarste een product of grondstof is gehaald, zal ook zelf weleens problemen hebben met een grondstof of een product, misschien benzine, misschien een of ander product, maar dat is wel hoe de kavel opbrengsten van beide landen weer ongeveer op niveau komen en de aangerichte schade van benzine, gekocht in het buitenland, teniet wordt gedaan, of geminimaliseerd.

Als meerdere handelaren dit zouden doen zou er verder gewoon niets aan de hand hoeven te zijn en verkopen beide landen gewoon ongeveer evenveel kavels. Het bovenstaande heeft ook nog een ander effect op langere termijn. Als er beter geregelde internationale handel zou zijn, dan zou er ook meer vriendschap ontstaan binnen de federatie en leeft iedereen gemakkelijker en op een meer relaxte manier ook.

Als je op een eiland leeft, zoals alle inwoners van onze Federatie, dan beperk je jezelf en ook dus alle andere eilandbewoners, wel in mogelijkheden om geld en vriendschappen op te bouwen, als je iets moois als handel met het buitenland of reizen naar het buitenland tegenhoudt of probeert tegen te houden.

Nu denken jullie vast en zeker dat dit het einde van het totale beeld is, maar niets is minder waar. want in onze gesloten society is het mogelijk om een verre achterneef te zijn van een burgemeester die toevalligerwijs net tegen internationalisering is en dus het bouwen van een haven tegenhoudt of probeert tegen te houden.

Wat is er aan de hand indien een burgemeester besluit om de inwoners van zijn stad (lees land) te beperken in hun bewegingsvrijheid. Wat zou het veroorzaken dat die burgemeester het fijn vind om zijn inwoners ‘op te sluiten’ op een eiland, waar ook nog eens maar één stadje is en niet meerdere steden zoals in andere landen het geval is.

Ik heb er lang over nagedacht wel en kan niet zo 1 2 3 enige goede reden verzinnen…

…behalve dan dat deze burgemeester het misschien erg leuk vind om anedere handelaren dwars te zitten door ze handelsbeperkingen op te leggen omdat er geen haven gebouwd kan of mag worden…

… of dat alleen sommige handelaren en niet alle handelaren van dat geïsoleerde eiland maximaal kunnen profiteren van het feit dat een haven er niet komt of erg lang op zich laat wachten.

Ikzelf en mijn partijgenoten denken ongeveer precies zoals ik over een internationale handel binnen de Federatie. We zijn er echt niet voor om de spelregels van handel te veranderen, maar dragen wel de mening uit dat internationale handel goed is voor iedereen in het algemeen en dat het tegenhouden van havens alleen maar goed is voor sommige lokale handelaren die zichzelf rijker zien worden door de isolatie van het land.

Indien er op een snellere manier dan door veilingen van havenkavels havens zouden komen, en niet pas na 1 week of soms langer, dan zou dus de economie van landen sneller en ook gemakkelijker op gang gaan komen iedere handelsperiode weer en handelaren zullen meer en betere kansen zien en/of vinden om zichzelf meer te ontplooien, ook buiten hun eigen zo vertrouwde leefomgevingen.

Ikzelf en mijn partij zijn nogmaals niet uit op echte veranderingen op hoog niveau, maar wel uit op een verandering in handelsmentaliteit en handelsmogelijkheden, nu, en in nabijgelegen handelsperiodes.

Ook al bevindt je jezelf niet in hetzelfde land dan ikzelf of mijn partij, ook dan kun je aangeven dat je voor een meer Internationale samenwerking bent.

Kom gewoon eens langs in het clubhuis van Federaal Front in het mooie Roebelarendsveen of spreek me aan over dingen die jou interesseren en bezighouden op het gebied van meer internationale samenwerking als je me ergens door één van de vele steden die wel toegankelijk en vrij bereikbaar zijn ziet lopen.