Nieuwe Ideeën, Nieuwe Democratie

Auteur: mariadoc

Er is iets veranderd in Cyberië.
Wie terugdenkt aan de Ronde van de Zeven Presidenten en vervolgens kijkt naar deze handelsperiode, ziet een wereld van verschil. Het Parlement werkt constructief samen, en politici zoeken samen oplossingen in plaats van te ruziën. Ministers worden niet meer voor het kleinste foutje afgerekend. Er is een regering met visie voor ons land.
Nieuwe Democratie is blij met de resultaten die we geboekt hebben. Maar wij zijn geen partij die op zijn lauweren gaat rusten met deze successen op zak. Er is nog zo veel aan Cyberië dat beter kan, en dus richten wij onze blik vooruit, met Nieuwe Ideeën.
Ideeën zoals:
– Partijfinanciering die zorgt voor actieve, energieke partijen
– Snelrecht en jurisprudentie in ons rechtssysteem
– Een nieuw Cyberisch wetboek dat met de tijd meegaat.
– Scholen 2.0, een scholensysteem dat werkt voor ons onderwijs
– Objectieve, kwalitatief hoogstaande examens
– Een bonus voor snel nakijkende examinatoren en een recht om je examen door een tweede examinator te laten bekijken.
– Nauwere banden met Virtua en een beter werkend internationaal systeem
– Een subsidieregeling die toegankelijk is én ambitie beloont.
– Een nieuwe impuls aan het sociale leven in Cyberië te geven door initiatieven uit de samenleving niet alleen te waarderen, maar ook de ruimte te geven.
Het Reglement van Orde biedt een mooie basis om verder te bouwen aan het politieke systeem, en korte metten te maken met de oude DGM-cultuur van persoonlijke aanvallen, muggenzifterij op de regeltjes en smijten met moties. We staan op het punt onze eerste stappen te zetten op weg naar een Nieuwe Politiek, waar het over de inhoud gaat, samenwerking het sleutelbegrip is, en waarin iedereen meedoet en met nieuwe ideeën bijdraagt aan de toekomst van Cyberië. Dan moeten we iedereen betrekken: wij willen dat doen door politieke partijen voortaan per lid een bepaald aantal I-Shells te laten declareren bij het Ministerie van Financiën. Zo brengen we politiek dichter bij de burgers en betrekken we burgers bij de politiek. Want als iedereen publieke clubs heeft waar standpunten na te lezen zijn en wordt gecommuniceerd met de kiezer, en politieke partijen tegelijkertijd echt nieuwe leden willen trekken, komen we uit op een politiek waar meer energie in zit.
Want de inactiviteit die we in de politiek soms zien, los je niet op door salariskortingen of snijden in Parlemenstzetels. Die los je op door actieve, energieke partijen. ND is het bewijs: tot deze ronde hebben wij geen enkele politicus namens onze partij moeten ontslaan vanwege inactiviteit. Een wapenfeit waar we trots op zijn en dat een voorbeeld is voor andere partijen.
We vinden het tijd om een discussie te starten over een nieuw Cyberisch Wetboek. Het oude wetboek wordt steeds stugger en het wordt steeds moeilijker om alle mazen te dichten, hoeveel we ook bezig zijn. Daarom vindt ND dat we over enkele handelsperiodes met een schone lei en een nieuwe CL overnieuw kunnen beginnen, zodat we een wet hebben die aansluiting heeft op het Cyberië van nu.
Het is goed dat mensen binnen en buiten de politiek meedenken en de handen ineenslaan om te komen tot oplossingen voor problemen waar we als land mee zitten. We zijn dan ook blij met initiatieven als siemenrey’s Officer-academie, en willen die ook alle ruimte geven. Bijvoorbeeld door Scholen 2.0: een nieuwe onderwijsstelsel voor Cyberië waarin ruimte is voor door Teachers opgezette scholen, maar dat niet zo ingewikkeld wordt dat het ten koste gaat van die activiteit. Want nu de impuls tot dat soort initiatieven er is, moeten we die kans met beide handen aangrijpen om ons onderwijs nieuw leven in te blazen, vinden wij: door dit soort initiatieven krijgen diploma’s meerwaarde.
Het Lawyer-diploma is nu een zelfverdedigingslicentie in de rechtbank, het hoofdvak van een Teacher is examineren geworden, en Priests hebben we al een paar handelsperiodes niet gezien. Maar ik hoor heel vaak de vraag van nieuwe spelers hoe je aan een beroep komt. Het was ooit gaaf om een diploma te hebben, mensen waren er trots op. Die sociale impuls willen we terug.
We willen examinatoren een prikkel geven om snel examens na te kijken. Ook hervormen we praktijkexamens om te zorgen dat de toegankelijkheid van deze examens niet ten koste gaat van de kwaliteit van het onderwijs, en dat ze eerlijk beoordeeld kunnen worden, op een objectieve manier. En we zorgen ervoor dat kandidaten met klachten het recht krijgen op een herziening van hun examen.
Ook zien we kansen over de landsgrenzen, in Virtua. Onder onze President is de relatie tussen Virtua en Cyberië hechter geworden. Er werd een begin gemaakt met het vertalen van de CL in het Engels, zodat Virtuanen ons beter kunnen begrijpen. We blijven werken aan economische samenwerking, zodat we samen een ijzersterk handelsblok kunnen vormen. Dat betekent dat er extra afzetmarkt is voor onze producten, en gaten in onze markt sneller gevuld kunnen worden. Als ND volgende handelsperiode in de regering zit, zullen we daarmee doorgaan.
Last but not least, de handel. Deze ronde werd het subsidiebeleid van de Cyberische regering hervormd. Dat is een goede ontwikkeling, want zo krijgt iedereen een kans op subsidie uit de staatskas en wordt onze economie gestimuleerd. Wat ons betreft, mist er echter een stukje stimulering: wij willen graag handelaren aanmoedigen nieuwe kansen te benutten om te groeien als handelaar. Zo zou je kunnen kijken naar een dubbele subsidie per squst voor winkels in het buitenland, zodat het goedkoper wordt om over grenzen heen te kijken en handelaren een prikkel hebben om internationaal te gaan. Dat maakt de subsidie niet minder eerlijk en toegankelijk, maar zorgt er wel voor dat handelaren met ambitie die ook waar kunnen maken.
ND is een partij die graag grenzen verlegt en naar de toekomst kijkt. Met ervaren politici als bonanza, Mr Geld en Cogito én gedreven nieuwkomers als Seelion. Samen werken we elke handelsperiode weer aan een Cyberië waarin mensen zich thuisvoelen, kunnen groeien en mee kunnen doen. Een Cyberië waar er weer leven in de brouwerij van het sociale leven komt, en initiatieven van burgers ruim baan krijgen.
Wij zijn de innovatiefste partij van Cyberië, met een vernieuwende politiek die nu al zijn vruchten afwerpt.
Deze verkiezingen is het belangrijk dat je stemt op een partij met visie, met ideeën over hoe we Cyberië verder kunnen helpen. Een partij die luistert en betrokken is.