Aan de hoofdredacteur

Auteur: Tresias Aegirsson

Daar zat ik dan, in een van de kamertjes van het Parlement. Ergens op mijn laptop hield ik bij wat ik die dag verkocht, en liet ik meteen alles aanvullen. Ik had het druk, maar ik moest mijn fortuin toch laten groeien. En terwijl ik dit typ, weet ik totaal nog niet waar over dit artikel zal gaan, maar ik kreeg een mailtje van de hoofdredacteur van deze krant. Het was dringend stond in het onderwerp, dus ik opende het meteen.

“The Miniconomist zoekt per direct nieuwe artikelen, anders zal de krant wellicht opgedoekt worden. Dus schrijf nu een a4-tje vol. Anders hoef je nooit meer te schrijven.”

De afzender was dus echt bonanza, die tijdelijk het hoofdredacteurschap had overgegeven aan Ikenco & Grondstoffenman. Maar blijkbaar heeft bonanza ingegrepen en aangestuurd op een directe oproep aan de wat vaste schrijvers van de krant. Zodoende besloot ik een zogenaamd Word-document te openen en begon te typen. Dit is het resultaat:
Beste hoofdredacteur,

Opnieuw kan ik je feliciteren met een prachtige krant. Wat moeten wij toch zonder je, zelfs twee hoofdredacteuren konden je niet vervangen. Daarom zou ik je graag eens in het zonnetje zetten. Je hebt je nu al jaren bezig gehouden met deze krant, en bijna iedere week is het weer een genot om te lezen.

Ook al is het voor veel lezers enkel te doen om de statistieken, maar de artikelen van de redactie zijn vaak van goede kwaliteit. Toch zou ik willen vragen om de krant een wijziging te laten ondergaan.

Iedereen kent nog wel de legendarische krant, “De Katharos”, prachtig vorm gegeven en zelfs met puzzels erbij. Het zal lastig zijn, maar ik kan me ook herinneren dat er zulk soort dingen waren in deze krant. Ik denk dat hiermee sneller de krant kan opvullen. Ik ben er zelf helaas niet goed in, puzzels bedenken. Maar er zijn ook schrijvers die daar uiterst handig in zijn.
Toch zou ik alvast een poging willen wagen.

We zoeken een woord van 5 letters, het woord is in het nieuws geweest in onze Federatie afgelopen week. Om tot het woord te komen moet je de volgende 5 problemen oplossen:
1. 1. Neem de eerste letter van de enige winnaar van een handelsperiode die zowel in boeken, films als animatieseries is verschenen.
2. 2. Neem de vierde letter van het gene wat je sowieso nodig hebt om een grondstof te vinden.
3. 3. Neem de vierde letter van de persoon die combineert met Richard.
4. 4. Neem de derde letter van het eerste woord van het Internationaal Wetboek, neem dan een letter verder in het alfabet, dat is de 4e letter die je nodig hebt.
5. Neem de enige letter die landen gemeenschappelijk hebben als je uitgaat van de Nederlandse namen. Tel vervolgens 3 letters verder in het alfabet. Je hebt dan je laatste letter.

Het woord stuur je via een sms in het spel op naar Tresias Aegirsson. Wie weet win je een prijsje.