Explosieve diamanten

Auteur: Rednax

Zoals de meeste verhalen met een explosieve afloop begint ook dit verhaal in Cyberië. Al tijden kampen verschillende steden daar met een kavelstaat probleem, een probleem dat eigenlijk altijd zijn oorsprong vind in een gebrek aan handelaren die kunnen exporteren terwijl er wel intensief grondstoffen wordt gedolven. Als oplossing voor dat probleem is vorige handelsperiode in Roebelarendsveen de burgemeester de kavelstaat gaan helpen door van zijn eigen geld diamanten in de grond te stoppen. Hiervoor was netjes toestemming gevraagd aan het CBI, waarbij een van de afspraken daarbij was dat het CBI alle transacties zou controleren zodat er achteraf geen vervelende situaties zouden ontstaan.

Deze handelsperiode echter bleek dat eigenlijk heel Cyberië te kampen kreeg met een lage kavelstaat waarbij Eurodam met de inactieve Tha Game Master in het begin natuurlijk een erg slechte start maakte. Tot overmaat van ramp besloot martijn5 als een debiel goud te gaan graven en daalde de kavelstaat nog sneller.
De nieuw aangestelde burgemeester, ikenco, begreep dat er snel iets moest gebeuren en vroeg hulp bij de Minister van Financiën, Justinote, die gezien de kavelstaat in heel Cyberië besloot een club op te richten zodat de burgemeesters daar konden overleggen. Al na enkele uren werd besloten diamanten in de grond te stoppen om op die manier de kavelstaat weer op te krikken.

De volgende dag gingen ikenco en Remcowouter aan de slag om de kavelstaat op te krikken, iets wat in eerste instantie goed leek te lukken. Zowel Eurodam als Kronenburg zagen de kavelstaat flink stijgen met als resultaat dat in alle steden de staat weer netjes boven de 90 punten lag.
‘s Avonds echter ging het fout, door de oliewinning verzakt een deel van het gebied waar de diamanten in de grond waren gestopt en explodeerde alles. Door de trillingen die voelbaar waren in Eurodam ontploften ook daar de diamanten in de grond, met een explosie die tot in Ibisha zichtbaar was tot gevolg. In één klap was de kavelstaat weer terug op het niveau van voor de diamanten de grond in werden gestopt.

Gezien de omvang van de explosies besloten de Federals direct een onderzoek in te stellen waarna al snel de officiële statement “In the diamonds imported by the Cyberian mayors bomb traces were found from CBI agents.” naar buiten werd gebracht. Een statement die om een eigen onderzoek vraagt.
De diamanten die de burgemeesters hadden gekocht waren geïmporteerd door German Harbour MV vanuit Digitalië, een land met handelaren die gewend zijn om zich in gevaarlijke situaties te bevinden, zo ook bij het delven van de diamanten in kwestie. German Harbour MV had een geweldige diamantgroeve ontdekt, echter lag deze op het terrein van het CBI en was de groeve niet ontstaan door te graven, maar door explosies. Zoals bekend ontploffen bij een explosie zelden alle explosieven waardoor er ook een deel was neergeslagen op de diamanten. German Harbour MV, gewend om met explosieven om te gaan, had geen moeite met deze explosieve diamanten en wist ze veilig in zijn winkel in Zwollar te krijgen. De burgemeesters, ikenco en Remcowouter, misten deze ervaring en hebben tijdens het in de grond stoppen van deze diamanten niet alleen de kavelstaat opgekrikt, maar ook een tijdbom gemaakt van de diamanten. We mogen dus eigenlijk van geluk spreken dat alles zo snel is ontploft zodat er nog tijd is om de schade te herstellen.