Interview met burgemeester Eurodam

Auteur: Dj Ricky

Ik had geen idee om te schrijven en dus ik dacht, waarom geen interview met de burgemeester van Eurodam. Dat is niemand minder dan ikenco. Hij hebt namelijk wat kleine problemen gehad in Eurodam en hij komt er goed onderuit. Daarom een mooie interview met hem.

Heb je sinds je burgemeester bent genoeg spullen gehad voor de export, of waren er bijna geen handelaren die exporteerden?
“Het was wel vaak nodig om mensen aan te moedigen en te sturen om de juiste exports binnen te krijgen, maar met een beetje een goed beleid kom je een heel eind. Dus ik denk niet echt dat er problemen geweest zijn met de exports. De vorige mayor had alleen wat onmogelijke exports neer gezet zodat ik om te beginnen monumenten moest bouwen om bepaalde grondstoffen sterk te verminderen. Maar op zich heb ik wel genoeg spullen gehad in de export.”

Had je ook genoeg gehad om parken te bouwen of was dat een groot probleem en dus het struikelblok om een goede kavelstaat te behouden?
“De kavelstaat is een enorm probleem geweest in Eurodam, zonder mayor en met een enorm goudveld dat in anderhalve week afgegraven is is de kavelstaat een ramp. Het was voor mij een enorm groot probleem om de kavelstaat op een goed niveau te krijgen. Maar uiteindelijk is het gelukt en nu zitten we ruimschoots binnen de marge welke we moeten hebben. Dit komt voornamelijk door de vele diamanten die ik in de grond heb gestopt, maar dit heb ik uiteraard te danken aan de handelaren van Eurodam, Kronenburg en Zwollar welke mijn ijzer kopen, want zonder geld ben je alsnog kansloos. De huidige kaart is denk ik de grote oorzaak geweest van de kavelstaatproblemen. Maar als er een goede mayor was geweest vanaf het begin denk ik dat het wel mogelijk had moeten zijn om de staat goed te houden, maar ondanks dat is het nu allemaal goed.”

Het CBI heeft ook invloed gehad op de kavelstaat in Eurodam, kan je daar wat meer over vertellen?
“Het CBI heeft de kavelstaat enorm naar beneden gehaald na het initiatief van de mayors om de kavelstaat omhoog te krijgen. Dit kwam door de onverwachtte aankondiging van de federals om de prijs van kavels omhoog te halen om reparatiekosten te betalen. Als je het mij vraag nogal onzin, maar het is niet anders.”

Zijn er ook nog andere problemen geweest in Eurodam tijdens jouw burgemeesterschap?
“Nee, behalve de kavelstaat denk ik niet dat we tegen problemen aangelopen zijn, ik denk eigenlijk dat we als stad het beste eruit hebben gehaald.
Wel heb ik veel kritiek gekregen van andere handelaren op mijn beslissingen, en dit waren dan handelaren uit andere steden. Ik voerde een pro-eigen handelaar beleid. Dit houd eigenlijk in dat producten van handelaren die hun producten invoeren in E’dam een hogere minimumprijs vragen dan handelaren binnen E’dam gezien deze de BTW altijd terug krijgen.”

Nu over de goede kant, aan de kaart te zien is de handel gruwelijk geweest in Eurodam, met name het goud was geliefd. En aangezien Eurodam een paar rondes inactief is geweest waarbij veel handelaren verhuisden, zou het dus komen door de gouden kaart dat Eurodam weer actiever wordt?
“Ik denk inderdaad dat dit komt door de kaart die aan Eurodam gegeven is. De grote goudvlek is inmiddels bijna in zijn geheel weg. Maar ook alle ertskavels en al heel wat boskavels zijn weg. Ik denk dat Eurodam een actieve handel heeft door middel van een groepje handelaren die naar Eurodam zijn gegaan om te handelen. Ik denk dat Eurodam blij mag zijn met deze handelaren. Maar ik ben er zelf ook een van. Ik had niet verwacht dat ik nog mayor zou zijn deze ronde, en zeker niet van Eurodam. Zo zie je, een handelsperiode kan gek lopen.”

Bedankt voor dit interview en veel succes verder als burgemeester van Eurodam.