Het spel

Auteur: V63Yaluil

Dit is alweer het einde van de tweede week dat onze school meedoet aan het spel Miniconomy.
In het OLC zie je als je binnenkomt gelijk een groepje die-hard miniconomy’ers zitten: zij spelen op school tijdens tussenuren, op hun mobiel. Zelfs iPads worden meegenomen, alles om maar te kunnen spelen en een zo hoog mogelijke positie te bemachtigen.

Ook heb je de mensen die hier niet zoveel waarde aan hechten en dan ook niets snappen van het spel. Op school helpen we elkaar dan ook met tips over bijvoorbeeld: veilingen, producten die ze beter ook zouden kunnen gaan verkopen… Kortom, hoe ze van positie 350 kunnen zorgen dat ze richting positie 100 komen.

Diegenen die er tijd insteken, en echt hun best doen, vallen gelijk op, iemand heeft zelfs een positie in de top 25! De rest van diegenen die het spel wel echt snappen bungelen ergens rond de 50-60ste positie, de mensen rond deze posities helpen elkaar meestal niet zo, dat zou alleen nadelig zijn voor henzelf.

Wel zijn nog steeds alle lessen M&O toegewijd aan dit spel, hoewel dit eigenlijk niet de bedoeling is…
Wat nou precies gaat gebeuren in de komende week, weet ik niet. Er is namelijk SE-week, dit betekent veel tijd thuis, maar ook ontiegelijk veel leerwerk. Dus veel mensen zullen dag en nacht aan het leren zijn, met als gevolg dat Miniconomy een beetje links wordt gelegd. Maar of dit ook gaat gebeuren?

De toekomst zal het leren!