Digitalië, het land van mijn dromen?

Auteur: ikenco

Vroeger het land waar iedereen failliet ging, toen het land dat in een ijzeren greep gehouden werd. Toen werd door de koning die toen heerste een ‘Cyberking’ aangesteld en net als ik voor mijn rust verhuis, komt hij mee. Het plan was dus om zo snel mogelijk die Koning failliet te krijgen en dat gebeurde gelukkig ook. Er was genoeg kruit te verkrijgen in Digitalië en onze huidige Koning djglekke had voldoende middelen om voormalig Koning Tresias Aegirsson van zijn troon te stoten. De rust kwam terug.

Na een hevige verkiezingsstrijd om de ketting in Monapoli vertrok ik uit het Kronenburg waar ze toen weer Plastic dame als mayor hadden verkozen, ook die werd mij wat te veel, even als iemand die me voorgaande handelsperiode bijna 3 keer wilde aanklagen, 2 keer verloor hij de strijd en de andere keer kwam de zaak niet eens voor de rechter. Of ik daar een falend IC voor moet bedanken weet ik niet zo goed, maar het kwam wel goed uit, ook al had die zaak totaal geen bestaansrecht, maar goed, ik dwaal alweer te veel af. Dus, na die verkiezingsstrijd kreeg ik de touwtjes in handen. Na een aantal grapjes over het beleid en een pauze van twee weekjes begon het dan.

De eerste weg en parkeerplaats waren al snel aangelegd en zelfs over de naam van die eerste straat waren gelukkig veel mensen te spreken, de eerste “ikencolaan” was een feit en lag dus in Monapoli. Een paar kavels kopen voor verdere uitbreiding, voor de haven eentje en dan moest ik nog uit gaan zoeken wat ik zou gaan handelen. Toch maar een nieuwe formule gekozen, de producten zagen, benzine en olie waren de startproducten. Gelukkig had ik al snel genoeg geld voor mijn ouderwetse “Banks MV” welke taxi’s laat rijden in heel Digitalië. Ook had ik inmiddels daarmee een kruitlicentie verkregen en met een beetje geluk was dat er nog wel uit te halen. Inmiddels staan er nog 700 om geïmporteerd te worden, dus nu maar hopen dat het nog op gaat.

Als mayor is het hier heel simpel om de kavelstaat hoog te houden, dat is wel een stukje gemakkelijkheid. De kavelstaat stijgt nog altijd en is inmiddels 102.59. Het enige wat ik nog wel een beetje mis zijn die leuke grafiekjes waarop je kunt zien hoe je kavelstaat verloopt gedurende de hele handelsperiode en die van het aantal actieve spelers.

Tevens is het hier in Digitalië veel leuker dan in welk land dan ook. Uiteraard is dat mijn persoonlijke mening, maar het is wel veel leuker dan een land als Cyberië. Hier is het heel simpel om lekker mensen te schieten of te laten schieten, het kost alleen wat geld. In Cyberië kan je er weer voor het gerecht gesleept worden en al die bureaucratie maakt het ook niet veel leuker. Een kleine tip voor hen: pas dat eens aan en zorg dat de macht bij een beperkt groepje komt te liggen, dat werkt echt veel beter.

Tevens is het luisteren van bluesmuziek ook heel erg leuk, oh nee nu dwaal ik wel heel erg af, maar het is wel een feit! In de tussentijd komt er weer een toerist langs die mijn benzine komt kopen. Heerlijk dat geluidje, kaching! Nu ik toch zo ver afdwaal, wisten jullie dat het schijnbaar heel gevaarlijk is om te gaan schaatsen waar een bord staat ‘pas op, hier niet vissen’? Zo schijnt het hé!
Okee… geen idee waar dat vandaan kwam, misschien dat ik gewoon iets zoek om te schrijven… Moet er nog wat bij, even kijken, intro waarin staat dat Tresias Aegirsson al snel weg was gelukkig, intro, iets over Mona, euhm…

Wisten jullie dat we hier geld hebben als water, mits er mensen af en toe een beetje beschoten worden? Zonder ook wel hoor, maar het is gewoon een feit, het is hier nog echt ‘geef uit wat je kunt uitgeven’, in plaats van dat ‘de winkelsubsidie gaat voor de mayors’ van Cyberië. Dat ligt vast aan de Minister van Financiën. Niet dat ik gelaarsdekat1 slecht vind hoor, maar ik ben toch veel beter?!

Ach, laat ik dan eindigen met de leuke mededeling dat ik het hier veel te leuk vind om weg te gaan, dus ik kom jullie vast nog wel eens een keer bestoken met van alles en nog wat en misschien wat in mensen hun hoofden spoken met mijn geestje. Dus, heb je geen zuiver geweten en ik weet dat een aantal mensen dat niet hebben… kuch kuch PD kuch kuch… wees gewaarschuwd!

En toch moeten jullie Bluesmuziek luisteren!