News-update

Auteur:Bruno Provenzano

In dit artikel kunt u allemaal korte, leuke, interessante en informatieve stukjes tekst lezen met daarin kort nieuws.
Veel lees plezier!

Ex-Parlementslid klaagt President aan
Oud parlementslid The Minic van de partij Sterk Cyberië klaagt de Cyberische President Mr Geld aan.
Dit omdat Mr Geld het parlementslid onterecht ontslagen zou hebben. Het ex-parlementslid gaf op dinsdag 18 juni in het parlement aan dat hij het komende weekend afwezig zou zijn, hij is tot en met woensdag 26 juni 10 uur in de morgen afwezig geweest. In zijn pleidooi in de rechtszaal geeft hij aan maar 40 uur afwezig te zijn na zijn aankondiging voor afwezigheid terwijl een parlementslid wettelijk pas na 72 uur na aankondiging van een afwezigheid ontslagen mag worden. Mr Geld gaf aan dat hij inderdaad een foutje heeft gemaakt en ziet graag dat The Minic weer aangesteld wordt.
Mocht u geïnteresseerd zijn, de rechtszaak is te volgen in de club ”Openbare Rechtbank”

MIP Awards zijn terug!
De Miniconomy International Player Awards zijn terug.
Deze ronde worden de MIP Awards weer georganiseerd, dit keer niet door bonanza maar door de vrij nieuwe speler Bruno Provenzano. Sinds woensdag middag is het mogelijk om te stemmen op jouw favoriete speler. Er zijn 13 verschillende categoriën met onder andere de MIP Award for Best Trader, de MIP Award for Best New Player, de MIP Award for Best Ibishan Player enzovoort enzovoort. Momenteel kunnen er geen spelers meer genomineerd worden. Spelers hebben nog 4 dagen om te stemmen. Aangeven dat je wil sponsoren is mogelijk tot en met 28-6-2013 23:59:59. Een (kleine) bijdrage wordt zeer gewaardeerd!
U kunt de MIP Awards volgen in de club ”MIP Awards”.

Kavelstaat lijkt onder controle
Sinds woensdag 26 juni lijkt de kavelstaat weer onder controle in Cyberië.
Verschillende steden kampten met erge kavelstaatproblemen vooral Roebelarendsveen en Kronenburg hadden het erg moeilijk. De kavelstaat bereikte een dieptepunt van 83. Alleen de stad Zwollar heeft geen last gehad van kavelstaatproblemen. Zowel de burgemeester van Roebelarendsveen Oxigeon als de burgemeester van Kronenburg Remcowouter hebben diamanten in de bodem gestopt. Alleen Frankeur mayor van Eurodam kreeg de kavelstaat weer boven de 90 zonder diamanten. De huidige kavelstaat van Kronenburg is 88 en van Roebelarendsveen is de kavelstaat 89.
Veel mensen hebben veel vertrouwen in de mayors, ga zo door heren!

Voorstel voor een nieuwe Federal Union
Sinds een tijdje is er een plan binnen de FU voor een nieuwe indeling van de Federal Union.
Het plan van de huidige leden van deze unie bestaat uit het veranderen van Artikel 2 van de Internationale Wet. Het plan is om dit artikel zo aan te passen dat er een soort van CoV tot stand komt. De leden van de nieuwe FU, 50% gedelegeerden van landen en 50% ”Permanente Veteranen” die er langer dan 1 ronde in blijven. De reacties van het parlement zijn gemengd.
Mocht u deze discussie willen volgen kan dat in de club ”Parlement”, ook kunt u uw mening geven over dit voorstel in de club ”Achterkamertje”.

Drukte in de Rechtbanken
Het is erg druk in de Rechtbanken zowel in de International Court (IC) als in de Openbare Rechtbank van Cyberië (OR)
Momenteel zijn er in de International Court al 4 rechtszaken aangevraagd en gestart. In de Openbare Rechtbank ook al 4. 2 rechtszaken tegen Mr Geld, 1 rechtszaak tegen Bruno Provenzano over een boete en 1 al afgesloten rechtszaak van Oxigeon tegen Tresias Aegirsson. Kortom mensen hebben genoeg te klagen!
Mocht u interesse hebben om al deze rechtszaken te volgen kan dat in de club ”Openbare Rechtbank” en de club van de internationale rechtbank ”International Court”

Slappen!?
Het slappen van spelers op de Cyberische chat wordt steeds populairder.
Als je je verveelt en je hebt niets te doen dan is het o zo verleidelijk om even iemand te slappen. Veel mensen doen eraan. Bekende slappers: Tresias Aegirsson, nachtkast, Bruno Provenzano, Rico Alvarez. Zelfs de president Mr Geld kan het soms niet laten om even 1 keertje iemand te slappen. Een populaire hobby die ook nog eens leuk is! Maar er zijn ook mensen die slappers bannen, soms is een grapje leuk maar als er teveel wordt geslapt dan is de lol er al snel vanaf. Mocht je problemen hebben met ”slappers” kan je dat altijd melden bij een Assistant die de slapper(s) eventueel een ban kan geven.

Ben je zelf zo geboeid door het slappen maar weet je alleen niet hoe het moet? Vul dit in op de chat en veel SlapPlezier! /slap .