Rondtocht door Virtua

Auteur:Tranqer

Kort na de vorige TMC-editie kreeg ik een SMS van Tresias Aegirsson. Hij vond me als enige Cyberiër met MV’s in Virtua een ideale springplank om Virtua te verkennen. Dit vond ik een aangename vraag waar ik gretig op in ga. De dag nadien zag ik Tresias Aegirsson zijn wenkbrauwen fronsen toen ik de hele TMC-crew naar Virtua uitnodigde om een dagje fietsen. Hij kende een MitsuISHi, een MC-Truck, maar fietsen binnen de Federatie? Nooit eerder gezien, noch van gehoord.

De Virtuanen barsten van creativiteit in handelsperiode 115. Door een slechte rondestart, en herhalende logistieke tegenslagen proberen ze zichzelf opnieuw uit te vinden. Het transport tussen de steden is gezien de prijs enkel mogelijk voor elite-handelaren, benzine- en houtschaarste zijn schering en inslag. Maar toch ben ik trots dat ik Virtua mag voorstellen, als enige Cyberiër met MV’s in Virtua. De TMC ploeg krijgt wel geld van de overheid, maar het is ook nu niet te zeggen dat we het geld door het venster kunnen gooien. We mogen Virtua ook niet teveel de ogen uitsteken met buitenlandse rijkdom, en ik vond het dus beter om met de “V-bike” op toer te gaan.

Dinsdagochtend was het dan zover. Een groep van zes koppen en een paard nam de boot van Sesam richting Cashington. Ik verkoos in deze stad te beginnen, omdat Cashington de littekens van Moonpoker zijn tweedaagse mayorschap nog steeds draagt. In tegenstelling tot elke andere handelsperiode, is Cashington nu het achtergestelde gebied van Virtua. Op zich lijkt Moonpoker dus wel in zijn opzet geslaagd. We ontbijten uitgebreid ten huize van mayor spainman0, die voor de gelegenheid ook zijn actieve 4 inwoners uitnodigde. Even werd het gênant stil aan tafel, toen Tresias Aegirsson vroeg: “Vinden jullie dat Moonpoker nog kan terugkeren naar Virtua?”. Na het ontbijt stond de mayor erop ons even door de handel van Cashington te gidsen. De kleine handelaren passeerden de revue, twee buitenlandse MV’s en voor de rest hoofdzakelijk winkels van handelaren uit Nasdaqar en Centropolis.

Rond 11 uur sprongen we op de fiets richting het Zwollar van Virtua, Nasdaqar. Het warme welkom van de handelaren hier viel ons allen op. Ze waren duidelijk vereerd met de persaandacht en trots dat het met hun stad voortreffelijk ging. Hoewel mayor Rokta er zoals altijd bescheiden onder blijft, is de vergelijking met Cashington verontrustend. Een gouden trio (Manuel The Great – billdazerr – TheCaptain) legden duidelijk de basis, waar twee steenhandelaren de vruchten van konden plukken. Het valt duidelijk op dat ze nog niet op dezelfde hoogt staan als Refund of Moonpoker, maar het potentieel is er zeker en vast aanwezig. Ook het criminele vlak leeft weer op in Nasdaqar. Afgelopen dagen werden er diefstallen en berovingen gemeld, dat de politie niet meer wist waar eerst te lopen. Ondertussen is de crimineel bell 2 reeds gevat, en ter plekke failliet verklaard.

In de namiddag fietsten we een 8-tal kilometer naar Centropolis toe. De aandelenkoers van Centropolis voorspelde alvast dat Centropolis een broeihaard van expansie was. De dag voordien steeg het aandeel met 100 punten. Op mijn I-Miniconomy kijkend, lijken ze ook niet te gaan destabiliseren. We vertoefden in aangenaam gezelschap van de mayor, White Queen, de handelaren splodge en Fraakan en de consuls Tortaam en Forsties. White Queen is een zeer bezige bij als mayor, die ondanks al haar verplichtingen, altijd de deur open heeft voor elke inwoner. Dit is dan ook te merken wanneer ook tijdens de rondleiding tijd maakt om haar inwoners zo goed mogelijk bij te staan. Gelukkig hebben we splodge en Fraakan mee die ons duiden op de voordelen en problemen waarmee Centropolis te kampen heeft. De aandelenkoers vertelde misschien positieve berichten, maar logistieke problemen zijn nog steeds niet uitgesloten. Hierna splitsten we de crew in twee: een groep ging de politiek van naderbij bekijken, de andere groep mocht in Tranqer’s Oil Pub de drie naar schatting rijkste Virtuanen verwelkomen voor een interview.