Peinzingen

Auteur:Mr Geld

Daar zit je dan. Het is kwart voor acht in de avond en je telt de minuten af tot je iets kan gaan doen. Je besluit maar een beetje op MC te scrollen en met een beetje geluk kan je nog een paar duizend erbij verdienen. Spijtig alleen dat ik dat geluk nog nooit gehad heb…

De handel loopt eigenlijk volledig stil en de enige omzet die je nog behaalt, vloeit voort uit toeristen. Nog steeds wel leuk; kan je die Engineer Achievement nog een beetje opkrikken, maar eigenlijk valt er bar weinig te doen. Zo weinig dat je je nog herinnert dat je voor The Miniconomist een artikeltje moet schrijven en zelfs zó weinig dat je het woord ‘bar’ besluit te gebruiken in je artikel. Ik weet het, ik geef het toe: ‘bar’ is een bar akelig woord en ik beloof je dat ik het niet meer zal gebruiken.
Eigenlijk gebeurt er vrij weinig. Voornamelijk op handelsgebied dan. Op politiek gebied gebeurt er genoeg, vooral op internationaal vlak. Jij zal als goed geïnformeerde lezer zeker doorgehad hebben dat Digitalië onder leiding van The King 2 een handelsboycot heeft ingesteld tegenover de rest van de Federatie vanwege de hoge boetes in Cyberië en Virtua. De reacties variëren van Oh nee, wat moet er met de kavelstaat gebeuren nu we geen diamanten uit Digitalië kunnen halen? tot Laat ze maar lekker in hun eigen land zitten, hier hoeven we ze toch niet.

Het in de FU gemaakte voorstel om de FU te hervormen stuitte op veel verzet in het Cyberische Parlement. Hoe dat afloopt lees je waarschijnlijk in de volgende editie van deze krant.

Sommige mensen vinden dat er te weinig gebeurt en beginnen onzinnige rechtszaken of spammen de chat vol: ik noem zeker geen namen, maar ongetwijfeld veel mensen zullen zich aangesproken voelen hierdoor.

Maar goed, is het tijd om mijn artikeltje af te sluiten. Ik heb mijn tijd gedood met dit schrijven en mijn doel is dus bereikt. Of jij dit de moeite vond om te lezen, laat ik aan jou over; ik kan alleen hopen, dat het de moeite waard was.