Activiteit: Economie ligt bij de inwoners

Auteur:Naamloze

Disclaimer voor de volgende artikelen

De volgende artikelen die je gaat lezen gaan over economische en statistische dingen. Hierbij heb ik gegeven gekregen en verzameld afgelopen woensdag tussen 19:00 en 20:00 CET. Ik heb met een berekening een schatting gedaan over hoeveel er ongeveer geëxporteerd is in de Federatie mede naar aanleiding van gegevens die een paar burgemeesters van verschillende landen mij hebben geven. Sommige berekeningen hebben misschien zwaardere of lichtere waardes dan  in de werkelijkheid en sommige landen die krijgen er redelijk van langs. Tevens heb ik sommige dingen afgerond om het artikel leesbaarder te maken en soms berekeningen makkelijker te maken, de significantie in het artikel mag je daarom zelf bepalen. Deze artikelen zijn niet geschreven als ex-Digitaliaans bestuurder of huidig Cyberisch politicus. Ik zeg niet dat dit waarheden zijn maar het zijn richtlijnen die wel een bepaalde waarde hebben en waar ik mijn artikelen op baseer. Ik zal morgen het grootste deel van mijn gegevens publiceren in de club van deze krant. Ik hoop dat jullie veel lees plezier hebben aan mijn artikelen die je het beste tevens in chronologische volgorde kunt lezen. Enjoy!

Eerst gaan we het eens over activiteit hebben, maar om de economieën te vergelijken in de Federatie is erg moeilijk, je kunt niet naar aandelen kijken, je kunt niet naar naar inwoners kijken, Ibisha had met 39 inwoners maar zeven plekken in de top-26 qua omzet in de vorige editie van deze krant terwijl Virtua twee mensen in de top had met 160 inwoners. Zo zijn er tal van factoren die je niet los van elkaar kan zien en die het ingewikkeld maken moeilijk maken om naar de activiteit van een land te kijken.

Hiervoor heb ik de Nlz Indexontwikkeld om speciaal bij deze editie eens te kijken naar wat de activiteit is van onze landen. Om te beginnen kijk ik naar wat een land totaal aan activiteit heeft. Dit doe ik door te kijken wat het percentage is dat landen bezig zijn met activiteiten ten opzichte van de rest van de Federatie. Factoren zijn hier in het aantal winkels, gekochte kavels, gehamerde veilingen, geschatte bedragen aan export en de inkomsten van de overheid. Zo kan je een goed totaal zien van hoe actief een land als geheel is. Zo heeft Cyberië bijna 40% van de de kosten van veilingen op zich genomen, heeft Digitalië zowel 20% procent van het aantal gekochte kavels als van het aantal gebouwde winkels en zie je dat naar mijn schattingen ongeveer evenveel word geëxporteerd naar burgemeesters in Virtua als in Ibisha, alles op het totaal van de gehele Federatie.

Virtua lijkt hierdoor ook bijvoorbeeld een actiever land dan Ibisha en Digitalië, maar de schijn bedriegt, je moet namelijk ook nog eens de activiteit van de inwoners kan de landen kijken. Wat levert een individuele inwoner aan de economie, hierbij kijken we naar het aantal winkels, gebruikte kavels, veilingskosten, exportkosten en inkomsten per gemiddelde inwoner. Interessant daar te zien dat met de 160 inwoners van Virtua er maar 168 winkels zijn terwijl gemiddeld elke Digitaliaan twee winkels heeft. Ook bijzonder is dat per inwoner in Virtua er ongeveer 41,5 kavels worden gebruikt, terwijl de rest van de landen allemaal bijna 100 kavels per persoon verbruiken, ook zie je dat er per inwoner de veilingskosten en exportkosten in Ibisha ver boven het gemiddelde ligt maar dat de inkomens per inwoner daarbij weer erg tegenvallen.

Als we dan de activiteit van een land maal dat van de inwoner van een land doen dan komen we uit op een bepaalde score, waarmee ik de activiteit van een land wil aanduiden.

Actv. Land Actv. Inwoners Nlz Index
Cyberië 2,03 459 930
Digitalië 1,19 545 649
Ibisha 0,92 608 562
Virtua 1,43 206 296
Gemiddelde 1,40 454 609

Hierin zie je dat het meest actieve land natuurlijk Cyberië is, wat iedereen ook wel verwachte, niet dat de inwoners nu zo super actief zijn, maar de omvang van het land is zo enorm dat het niet meer dan logisch zou zijn, dat Cyberië hier in het lijstje boven aan zou staan. Ibisha en Digitalië komen dicht bij elkaar in de buurt en je kon in veel statistieken zien dat ze ook dicht bij elkaar staan, twee kleinere landen met een simpelere overheid en veel actieve en betrokken inwoners. Triest genoeg zien we helaas dat Virtua een enorme inactiviteit heeft ondanks zijn 160 inwoners, er zal voor Virtua dus veel te winnen zijn om zijn inwoners te mobiliseren en aan het handelen te krijgen, het heeft namelijk veel potentie.