De MC Quiz meeting

Auteur: Ikenco

Na een hele lange tijd wachten was het dan toch weer raak. Bonanza en de andere Vlamingen (eigenlijk gewoon Belgen) reisden af naar het Hollandse Tilburg. De Friese brigadier was ook aanwezig en verder hadden we zelfs hoog bezoek uit het verre Oosten. Met ruim het dubbele aantal van de vorige Quiz hadden we een gezellig gevulde zaal zonder de “Know it all” van ons land. Welkom in Tilburg.

Dertig personen hebben de verschrikking van het openbaar of gezamenlijk vervoer ondervonden om in Tilburg te komen. Vele van ons kwamen voor de eerste keer om de smaak van de meeting eens te proeven, andere kwamen om hun titel te verdedigen en voor weer een enkele andere was het van belang dat hij ditmaal wel zijn eigen vlag zou raden en dat zou hij geweten hebben. Al met al beloofde het een enorm gezellige middag te worden waarin de strijd tussen zes verschillende teams los zou barsten. Ook was er een geheel onpartijdige jury aanwezig die in geval van twijfel zijn mening zou geven. Wouter, hiervoor natuurlijk dank, hoewel hij voor ons niet erg zijn best deed!

Na flink wat research te hebben gedaan, kwam ik erachter dat er nog weinig veranderd was. De bierviltjes waren nog altijd van Jupiler, de pils was van Heineken en de borrelhapjes werden geserveerd met twee dipsauzen. Kortom, we werden lekker verwend tijdens het gissen naar de antwoorden op de vragen die gesteld werden. Nadat we allemaal klaar stonden om ingedeeld te worden, probeerde The Minic op een zeer doordachte wijze de briefjes uit te delen. Toen dat een niet heel erg geslaagde manier bleek werd al snel de stapel briefjes op een tafeltje gesmeten zodat we het zelf uit konden zoeken. Zo had binnen een niet al te lange tijd iedereen zijn briefje met zijn spelersnaam erop en een nummer.

Nadat uw razende reporter alle landen zo ongeveer langs gegaan is op een goede avond, kwamen de teams langzaamaan weer boven drijven. De door Lindapinda86 en The Minic gemaakte teams waren gesorteerd op kennis, of alle spelers daar blij mee waren is nog een tweede. Het bleek namelijk dat sommige alleen goed waren in plaatjes raden en niet in getallen zeggen. Bepaalde cijfers werden op het laatste moment bijvoorbeeld veranderd van een drie naar een negen wat dan weer een punt kostte.

Het eerste team bestond uit Sugarfree, Consistent, Torpedo 7, Federal Assistant en Ikenco. Uiteraard de gedoodverfde favoriet doordat in dit team twee van de leden van het winnende team van de vorige Quiz in zaten. Wel had Lindapinda86 zichzelf extra goed toegespitst op het eventuele cheaten van een van de leden van dit team wat later nog wel zou blijken in de score van -1.

Het tweede team bestond uit justinote, loco_tazz, the mister en Federal Coordinator die we toch eigenlijk liever Bonnie of opperbelg noemen. Wat zou het mooi zijn als hij dit maal zijn vlag wel zou raden. Ook nog even een complimentje aan loco_tazz dat hij uiteindelijk over al zijn angsten heen gestapt is om toch naar de meeting te komen ondanks de verre tocht en met een president van een land dat we niet erkennen en met een president van een land dat we in Digitalië wel erkennen in de auto te stappen.

In het derde team was ons internationaal gezelschap gehuisvest. Dit team bestond uit Sahib, Rockenfeller, Switzisch, Viraxje en Olifant1990. Door de komst van Sahib kunnen we eindelijk zeggen dat ook onze meetings erg internationaal zijn en grens overstijgend zijn, hoewel dat met al die import van over de zuidelijke grens al lang zo was. Ook was het leuk om te zien dat zelfs iemand dat al een aantal rondes niet meer speelde wel naar een meeting komt, erg gezellig hoor!

Het vierde team beschikte over computergek Rednax, Chiara, die in het echt toch iets minder vrouwelijk lijkt, White Queen, voor wie hetzelfde eigenlijk geldt en Kevin. Mochten we een vernieuwde versie invoeren van de MC Quiz met het gebruik van een laptop dan zou dit team de favoriet zijn, want zoals we allemaal weten, Rednax zijn kennis zit in zijn computer.

Het vijfde team bij deze meeting bestond uit Federal Researcher, Miquel Alvarez, alecto en COE. De Federal in dit team bleek voorafgaand aan de meeting al flink beoefend te zijn in bepaalde kennis. De winnaar van ronde 13 wist hij zonder al te veel moeite op te noemen. Een vrij gevaarlijk team dus met een lid dat zoveel schijnt te weten.

Het laatste team, team zes, bestond uit Marcello Alvarez, Tranqer, Ralgon en CIT. Met twee staatshoofden, een meesterbrein en een Alvarez zouden ze toch wel veel moeten weten van onze handel en wandel. Het moest in de komende rondes nog maar eens blijken.

De MC Quiz bestond uit een zestal ronde. Allereerst begonnen we met een spelletje 3, 6, 9. Het was de bedoeling om de vraag bij nummer 3, 6 en 9 goed te beantwoorden. Hier waren punten mee te verdienen. Dit ging niet alle teams even gemakkelijk af. Team één stond na deze ronde op nog nul punten terwijl team vier al was uitgelopen op de andere teams. De vragen in deze ronde waren toch lastiger dan op voorhand gedacht. Normaal is het begin altijd gemakkelijk, maar dat waren sommige vragen toch niet. Gelukkig was er altijd onze goedgeklede spelleider die het antwoord op elke vraag wist.

De tweede ronde die we speelden, ging over spelers. Het was de bedoeling dat we allemaal een speler kozen van het scherm. Enkele voorbeelden waren BolleTripolire, You know me, Iamthebest4, Minimize en Tresias. Hierbij waren door onze spelleider vier woorden zorgvuldig uitgezocht. Dit kon verschillen van Nederlands tot aan Digitalië en van Criminal Mastermind tot Bétatester. Spijtig genoeg werd de fantastische benaming die Team 1 verzon, “Pain in the ass”, niet goedgekeurd door de eenmansjury.

De derde ronde was het raden van een puzzel. Voor elk team was een puzzel welke zij zelf uit mochten kiezen. De puzzel bestond uit een negental woorden waarvan je samen drie woorden moest maken. Sommige teams bleken hier erg goed in te zijn, andere iets minder. Dat bleek ook wel in de tussenstand. Ondanks dat bij een aantal teams het bloed al goedgevuld was met alcohol bleef het toch een aardig spannende strijd.

De vierde ronde, de lijstjesronde, heeft voor flink wat ophef gezorgd. Vooral na de Quiz bleek de lijst uitgelekt te zijn. Voor een aantal Digitalianen was de lijst aanleiding om extra veel crimes te doen omdat ze vonden dat ze te laag op de lijst stonden. Misschien is het een idee om deze lijst eens wat vaker te publiceren in plaats van de winkelstatistieken. Ook de andere lijstjes waren erg leuk om te raden. Ronduit de moeilijkste was het lijstje met de 27 subaccounts van Lindapinda86. Inmiddels heeft een ander iemand de achtervolging ingezet op Lindapinda86. Deze persoon is momenteel bekend onder de naam Ralgon, Ralgon1 (Bestaat niet, red.), Ralgon2, Ralgon3, Ralgon4 (Bestaat niet, red.), BRUP TABLE players en er schijnen er nog wel meer te zijn. Ook Mevrouw Geld is inmiddels een van de gelukkige minnaars van een account met een soort gelijke naam.

Ronde vijf bleek voor een aantal teams erg lastig om in het Engels uit te spreken. Aan de scores van vorige ronde kwam niemand en het was zelfs zo dat het onmogelijk bleek om meer dan vijf namen te raden. Ook team één had hier weer de fantastische score van -1 punt. We moesten ook een keer eens iets doen. Een aantal spelers bleken erg makkelijk te zijn zoals de persoon die de vragen stelde, andere waren onbekende MC’ers die vrij lastig te raden waren.

Tot slot was het dan de finale die aandeed. Met daarin team vier aan kop, gevolgd door team 1 en daarachter de andere teams. Het beloofde een spannende finale te worden die zeker erg interessant was. Aan het begin leek het alsof er geen einde aan kwam door de hoge scores van bepaalde teams, tot onze eenmansjury besloot om na een keer het aantal ogen x 2 naar het aantal ogen x 3 te veranderen. Dit alles kostte team zes allereerst de kop gevolgd door team vijf en team drie. Hierna begon er pas een echte finale plaats te vinden tussen drie teams die heel erg veel wisten. Toch was het team 4 die werd uitgeschakeld door team twee. Nu was het zo, oog om oog, tand om tand.

De spanning kwam enorm in de wedstrijd bij de een na laatste vraag. bonanza, dit was zijn moment, al twee keer aan zijn neus voorbij gegaan deze Quiz. Eindelijk kon hij zijn eer enigszins herstellen na de vorige Quiz. Het symbool waar iedereen bonanza aan herkent, de vlag van dat verdronken en vergeten stadje waarvan de naam mij ook compleet ontschoten is. Toen team 2 ook nog zes ogen wierp, was het helemaal spannend. De tussenstand was 8 tegen 4 punten in het voordeel van team 1 en zij waren nu aan de beurt. Nadat ze wisten waar het tekentje van de supporters vandaan kwam, mochten ze gooien en het was Podje die uiteindelijk zijn team naar de overwinning wierp door vier ogen te worpen.

Een welverdiende overwinning voor team 1. Na de Quiz die even triomfantelijk gevierd werd met een lekker biertje of colaatje of een ander drankje dat bij de bar te verkrijgen was, had Wouter nog een aantal leuke vragen. Eerst konden we muntjes verdienen met bepaalde vragen. Het was de bedoeling om hier zo dicht als mogelijk bij te zitten. Opnieuw lukte het team 1 om hier ook de slimste te zijn door zelfs een keer het exacte aantal te raden. Daarna werd geprobeerd om een spelletje te spelen met een erg ingenieuze ballon. Echter scheen het niet erg te werken waardoor er niet echt een winnaar hierbij bleek te zijn.

Na ook dit gespeeld te hebben zijn we terug in de auto’s gestapt. Naar het centrum van Tilburg om in de “Rib Factory” te gaan eten. Tijdens deze gezellige maaltijd waar we allemaal erg lekker gegeten hebben, bleek dat bepaalde mensen wel erg netjes konden eten, anderen probeerden dit slechts en anderen zaten ongegeneerd te doen alsof ze bij de “McDonalds” zaten. Al met al was het een erg geslaagde meeting waarvoor we Linda en Martijn hartelijk willen bedanken, denk ik zo. De Belgen/Vlamingen, hoe ze zich dan ook willen noemen wensen we een goede terugreis toe en hopen dat ze alle putten in de snelweg kunnen ontwijken om zo ook veilig thuis te komen.