Internationale politiek

Auteur:Le Vainqueur

Zo eenvoudig het dagelijkse leven van een handelaar is, zo ingewikkeld de internationale politiek werkt. Geen wonder dus dat de meeste burgers afhaken, en gelijk hebben ze zeker.

Het verbaast mensen, van handelaars tot politici dat het ooit eenvoudig was. Een congres, was een eenmalig gebeuren waar alle delegaties van de betrokken landen zich te goed deden aan vrouwen, drank, eten en vrouwen. Fortuinen werden gespendeerd als gastland om tegenover andere grootmachten te tonen wat voor een rijkdom men had.

Buiten eten, drank en het bijhorende flirten, zat men af en toe ook wel eens politiek te bedrijven in een salon, of boog men zich over de kaart om de grenzen te regelen. Een groot feest met af en toe een beetje discussie en het belangrijkste: vrijwillig!

Een heel andere mentaliteit dan wat er nu aan de hand is binnen de Federatie. Landen dienen verplicht deel uit te maken van organisaties, er wordt met modder gegooid en men bespreekt zaken die voor de een van belang is, en voor de ander niet. Discussies worden geblokkeerd, men verlaat besprekingen, met andere woorden het zijn overbodige organisaties geworden die de internationale politiek tegen werken. Het ouderwetse congressensysteem klinkt dan toch zo slecht nog niet? Als landen iets samen willen bespreken, organiseren ze een congres en sluiten dat vervolgens weer af met of zonder een verdrag.

Efficiƫnt politiek voeren in stijl en klasse, het is iets dat uit de oude tijd komt, maar het nieuwe landschap van de politiek kan worden.