Schrijf ook eens wat!

Auteur:Rockenfeller

Ik vroeg laatst aan Tresias Aegirsson of hij nog een suggestie had over wat ik kon schrijven voor The Miniconomist. “Van alles”, luidde het antwoord. Dat is dus precies wat ik op dit moment ga doen. Over van alles en nog wat zal ik schrijven, gewoon omdat dat kan.

Ten eerste zal ik nog een keer schrijven over de oneindige flow van criminaliteit in Digitalië. Het King- en half mayorloze land heeft na 2 dagen al 19 personen mogen uitzwaaien. Uiteindelijk kreeg ik de kroon op mijn hoofd gezet om de resterende Digitalianen te voorzien in hun benodigdheden. Een FCS werd aangesteld in de vorm van The King 2. Alles leek weer de goede kant op te gaan in Digitalië en de burgers die er nog waren, waren tevreden. Diezelfde nacht nog moesten echter ook The King 2 en zijn huisgenoot Torpedo 7 er aan geloven. Beiden werden naar het ziekenhuis doorverwezen door Justinote, de gedoodverfde Digitaliaanse crimineel die achter het merendeel van de aanslagen van deze periode zat. Op een zeker moment kwam er één dappere burger in actie tegen de uitroeiing van zijn volk. Vroeg in de ochtend blies Nasi de voordeur van Justinote uit haar voegen om er vervolgens achter te komen dat er in het hele land geen wapen te verkrijgen was. Justinote vatte de aanval zo persoonlijk op dat hij op zijn beurt nasi een paar schoten gunde die hem op een gegeven moment te veel werden. Of hij zal rusten voordat heel Digitalië weggevaagd is en blijft nog altijd de vraag. De rust is er, justinote is teruggevoerd naar zijn woning in Nederland. TEEHEE had je maar niet uit mijn shop moeten stelen, gekke vent.

Ten tweede zal ik het hebben over de discussie die de afgelopen dagen naar voren is gebracht door de Federals wat betreft een internationale universiteit. Zowel positieve als bekritiserende berichten kwamen naar voren. De komst van een goed scholingssysteem is inderdaad hard nodig. Op het moment dat een school verdwijnt, verdwijnt namelijk ook de kennis, en kennis is nodig voor bepaalde beroepen. De laatste rondes konden er bijvoorbeeld lukraak mensen aangesteld worden als officer, die op hun beurt geen flauw benul hadden van wat ze nu eigenlijk moesten doen. Dit soort acties zorgen zeker niet voor een veiliger land. De enige vraag die overblijft is of er wel genoeg actievelingen beschikbaar zijn om dit idee te ondersteunen en voornamelijk tot leven te brengen. Het probleem is namelijk dat er uren en uren aan ‘ondankbaar’ werk moet worden gestopt in het creëren en behouden van een school. Laat staan een school voor vier landen. Op het moment dat deze mensen er wel zijn kan het idee perfect uitgewerkt worden naar mijn mening.

Ten slotte wil ik het hebben over de TMC zelf. De TMC sterft op deze manier uit jongens. Ik heb altijd veel lol gehad in het lezen van deze krant, maar heb ook kunnen zien hoe er steeds minder artikelen kwamen van steeds dezelfde schrijvers. Zonde naar mijn mening. Daarom ben ik ook begonnen met schrijven en het slaat (waarschijnlijk) helemaal nergens op over wat ik schrijf maar dat maakt niet uit. Het is leesvoer, dus bij deze heb ik de oproep aan iedereen om gewoon te schrijven over wat er gebeurt om je heen. Er valt echt veel meer te vertellen dan dat er verteld wordt. Schrijf ook eens wat!