Bloed, zweet en zeewater

Auteur: Whooty

Met volle macht duwt hij de palletwagen vol houten dwarsbalken voor zich uit. “Grrm mn rug” mompelt hij terwijl hij zich niet probeert te laten kennen. Het leven van een havenarbeider is niet gemakkelijk, het is zwaar, fysiek werk en vanwege aanhoudende problemen onderbetaald. Haveneigenaar, en tevens enige arbeider op de haven van Zwollar, Dr. Strangelove beaamt dit. “Het leven op zee is zwaar, aanmeren aan havens kost een fortuin en dat fortuin willen klanten niet betalen, dat geld wordt op mij verhaald.”

Iedereen die een blik werpt over de haven van Zwollar kan de problemen zien. Er wordt hard gewerkt, maar weinig verdient. Vandaar dat Dr. Strangelove het ook hogerop speelde. Door middel van zijn dubbelfunctie als parlementslid wist hij het probleem bij de regering aan te kaarten, hier werd er gelijk op gereageerd door diverse politici. Hoe gaat Cyberië dit probleem oplossen? Als men wil dat er havens verschijnen de komende handelsperioden zal er iets moeten veranderen.

Verschillende politici opperen oplossingen, zo wordt het toekennen van een subsidie voor het bouwen van een haven een veelgenoemde oplossing. Hier zit echter een probleem aan, er mag namelijk maximaal 2500 ish persoonlijke subsidie worden gegeven. Op dit moment worden die subsidies vooral toegekend voor het bouwen van winkels. Een haven bouwen kost veel geld, om dit op te kunnen brengen is een handelaar nodig. Deze handelaren hebben vaak al winkels gebouwd en kunnen dus geen subsidie meer krijgen. Dit is dus helaas geen reële optie.

Een andere oplossing is het creëren van een nieuwe, of een tweetal nieuwe functies. De functie van havenmeester, en de functie van kapitein. Op die manier kan zowel de haven als het varen van taxiboten winstgevend worden gemaakt door het gegeven salaris.

De oplossingen zijn aanwezig, nu moet de regering zich nog afvragen of ze het geld in deze stimulering van internationale handel wil steken, of in andere zaken. En daar wordt op het moment druk over gedebatteerd.